Santiago de Compostella (7)

Het is een stralende dag. Volop zon en 9 graden, perfecte omstandigheden om de fiets te pakken en te gaan voor een aantal”langzame” kilometers. Nu maak ik wel vaker langzame kilometers op de racefiets, de zogenaamde “achteruitrijkilometers” maar vandaag zijn het andere “langzame”  kilometers.  Vandaag gaat het met de toerfiets en dat betekent dat doortrappen zelfs nog behoorlijk langzamer gaat dan achteruitfietsen op het racertje.
Vanaf 1 januari zijn er al behoorlijk wat km’s weggetrapt. Op de racer een slordige 1150 km en vandaag zal de teller op de vakantie “camino” fiets over de 250 km komen.
Het rondje -de eerste echte training – zal in het teken staan van, hoe kan het ook anders, de camino. Ik besluit mijn pelgrimspas mee te nemen en maar eens te gaan voor de eerste stempel: de stempel die ik in de kathedraal in Roermond wil ophalen. Dat mijn facebookvolgers denken dat het gemiddelde altijd maar 15 in het uur is komt door het afstappen, dat praatje maken, die boodschap of die stop voor dat fotootje.
P1000040Dat deuren opengaan voor de pelgrim blijkt als ik bij de kathedraal aankom. Gesloten! Maar… als ik weer naar de fiets loop blijkt dat een kerkgids  (kathedraalgids?) me gezien heeft en… de deuren gaan open! Meteen wordt de stempel uitgehaald P1000043maar….. de inkt van het stempelkussen is opgedroogd en omdat de eerste stempel toch het visitekaartje van mijn pelgrimspaspoort hoort te zijn besluit ik over een tijdje nog eens terug te keren. Toch ga ik nog even naar de Jacobskapel, steek een kaarsje op en….neem meteen maar de steen P1000142mee die me de komende maanden steeds zal vergezellen totdat ik hem bij de cruce de ferro zal achterlaten.
Vervolgens stap ik op de fiets en volg enige tijd het Jacobspad. Het waait hard en door de hoge zit word ik behoorlijk aangepakt door de wind. Via Linne en Maasbracht gaat het vervolgens door de Linnerweerd en zie ik weer de bordjes van het Jacobspad, die ik volg totdat ik bij de sluis van Osen de P1000051oostzijde van het kanaal neem, nog even een rondje door de Weerd meepak en bij thuiskomst een mooie 40 km kan noteren.
Trainen voor een dergelijke tocht ? Velen vinden het flauwekul omdat onderweg genoeg kan worden getraind. Ik zie het wat anders. Waarom ik toch meen te moeten trainen ? Hierover een andere keer meer.

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Santiago de Compostella (7)

  1. Jan, als ik dit lees wordt ik al een beetje “zenuwachtig”……het wordt langzaamaan spannend, ook voor mij. Ik zal je volgen, al is het niet fysiek maar vanachter mijn laptop. Alvast ……..toi toi toi !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s