In gesprek met…….Frans van de Brekel

uitreiking van de bloemen, de kampioenstrui...nog niet gedragen (ook nog niet uitgereikt !!) zal nog een tijdje in de kast blijven !

uitreiking van de bloemen, de kampioenstrui…nog niet gedragen (ook nog niet uitgereikt !!) zal nog een tijdje in de kast blijven !

Is het de vloek van de kampioenstrui ?   Het jaar is amper begonnen, het fietsseizoen moet nog beginnen of clubkampioen Frans van de Brekel ligt al in de lappenmand.

JanP: een wielergezegde is : “hij zit op zijn knieën”. Hoe zit dat met jou ..??

Frans:  Och man, dat op mijn knieën zitten …dat kun je vergeten !! Op de knieën zitten gaat niet en het lopen…..al helemaal niet !! Van “de Vösch”  tot thuis kan ik nog niet eens meer lopen. En wat dat gezegde betreft: er moet inderdaad iets gebeuren, ik ben bijna aan het eind van mijn Latijn.

JanP: Dat die knie zwak is…dat is bekend en je bent er enkele seizoenen geleden reeds een hele tijd uit geweest.

2011: Frans  met de gewone fiets ! naar de opening van het twc seizoen

2011: Frans met de gewone fiets ! naar de opening van het twc seizoen

Frans: Inderdaad…toen gleed ik uit bij het ophalen van oud papier en was het helemaal mis maar nu…… bij het wandelen met de hond kwam er een loslopende hond aanlopen (groate hóndj, sjoeane hóndj, prachtige hóndj,  duitse herder !!) die prompt met mij aan de wandel ging. Ik viel behoorlijk op mijn goede knie omdat ik niet op mijn kunstknie wilde vallen.

JanP: En toen..??

Frans: Eerst natuurlijk om me heen gekeken of iemand gezien heeft hoe ik op mijn “knie” ging. Daarna de schade bekijken en de loslopende hond (groate hóndj, sjoeane hóndj, prachtige hóndj, duitse herder!!) keurig afgeleverd ! En eenmaal de hond afgeleverd was het ook af …. ik kon geen pas meer zetten en moest de laatste 100 meter toch echt met de auto worden opgehaald !!

JanP: En nu ..?? 

Frans: Lopen is nog steeds niks. Ik blijf maar door het knie knikken. Maar….. fietsen kan ik natuurlijk wel …!! Niet meer op de racer maar het zadel omhoog en op de elektrische fiets van de vrouw maak ik nu mijn rondjes richting Mofert, Pötbrook en Berg, in afwachting van mijn gesprek met de arts – een kunstliefhebber – die me 4 februari a.s. zeker kunst zal proberen aan te smeren (zie “standbeeld” hierboven)

IMGP9479JanP: Zien we je dit jaar nog in de kampioenstrui fietsen in het twc peloton..?? 

Frans: daar kun je van uit gaan Jan. Ik ben nog niet geholpen maar mijn rentree in de c-groep is gepland in augustus zodat ik toch nog kan schitteren in Bad Honneff.

Janp: Frans, bon courage, veel suc6 en een voorspoedig herstel en een snelle rentree in het twc postert peloton !!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s