“de Plaat”

Het afgelopen weekend stond bij de HRR toch wel in het teken van de plaat.

Is Jan (inderdaad, de paparazzi !!) altijd aan het klagen dat de anderen ’s winters teveel op de grote plaat fietsen, zaterdag 11 januari werd door de anderen toch een tandje kleiner getrapt en zoals Dion zei:  “dan zijn we eindelijk van dat gezanik af..!!”. De routecommissaris had de weerplaatjes bestudeerd en in alle vroegte werd vanuit de

nattigheid...???

nattigheid…???

kantine iedereen keurig bericht dat de start een uur vervroegd was. Het peloton was echter amper een half uurtje op pad toen prostato meldde dat hij nattigheid voelde, hetgeen toch wel hilarische opmerkingen opleverde.  Al gauw bleek dat het niet om natte broeken of zweetdruppels ging maar dat het wel degelijk regen was dat omlaag kwam en een goedlachs peloton al gauw veranderde in een natte humeurige groep. Na 5 km regen en mokken vanuit de groep kwam het hoge woord er dan toch eindelijk bij de routecommissaris uit: “we gaan via Heitse terug naar het paparazzipleintje”. Toen Horn in zicht kwam en Robert de brug over ging waren er toch nog enkele fanatiekelingen die een extra rondje kanaal maakten waardoor het tellertje uiteindelijk toch nog ruim 40 km aangaf.

Toen ik maandag het telefoontje van aspirant HRR-lid René kreeg waarin hij me meedeelde dat hij “op zijn plaat was gegaan” kon ik maar één conclusie trekken: een

mooi recht blijven René

mooi recht blijven René

ongeluk zit in een klein hoekje ! Maar om op een vriesmorgen in alle vroegte (09.00 uur) op pad te gaan en de “veilige schoot”  van het HRR peloton te ontlopen …dat is vragen om problemen.

Amper twee kilometer van huis schoof René al meteen in de bocht volkomen “uit de bocht”

voorzichtigheid geboden !

voorzichtigheid geboden !

en zoals dat bij elke wielrenner het geval is was het nu ook dat René eerst naar zijn nieuwe Focus keek en daarna pas de schade bij hemzelf ging opnemen en uiteindelijk de conclusie kan worden getrokken dat het zonder al te veel erg is afgelopen. Een paar krasjes op de nieuwe fiets, behoorlijke krasjes op het bovenbeen, een behoorlijke tetanus spuit in de bil en het allerergste …… een ego dat behoorlijk schade heeft opgelopen. René, beterschap en..tot zaterdag !

De HRR gingen anderhalf uur later door dezelfde bocht. René lag er gelukkig niet meer

gevaarlijke oversteek bij "schuerzenjaeger"

gevaarlijke oversteek bij “schuerzenjaeger”

maar ook nu was voorzichtigheid geboden en leek het of er op

Mario, mecanicien zonder gereedschap !!

Mario, mecanicien zonder gereedschap !!

eieren werd gefietst ! Dat Mario met de billen dichtgeknepen op de fiets zat had niets te maken met de angst om te vallen. De kakelverse mecanicien van profploeg Parkhotel Rooding wielerteam voelde zich in deze kou als een naturist. Op pad gaan met ander materiaal dan het HRR Peloton en geen materiaal bij……..  Ook deze mecanicien heeft nog vele te leren.  Heel voorzichtig ging de groep richting Maaseik om via “de Schuerzenjaeger” weer richting Neeritter te koersen. Het aangepaste tempo maakte deze ronde tot een echt zondagskoersje.

Dat het a.s. zaterdag “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” is staat buiten kijf. De nestor van het gezelschap hoopt dan de gezegende leeftijd van 57 jaar te bereiken. “Een mijlpaal die ik

de jarige gespot bij stamcafé de "sjeiven dörpel".

de jarige gespot bij stamcafé de “sjeiven dörpel”.

niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan..!!”, gaf hij reeds weken geleden aan. Menig HRR speculeerde al wat er die dag in het vet zal zitten….. De een heeft het over nieuwe sponsoring van tenues (ook mede vanwege besparing op andere lidmaatschappen !!), de ander over festiviteiten bij “de sjeiven dörpel” en weer anderen spreken over een giga evenement in de kantine. Of de waarheid ook nu weer in het midden zal liggen…. dat zal een verrassing zijn ! Niemand gaat er echter vanuit dat de jarige de plaat zal poetsen…!!!! In elk geval: zaterdag 18 januari 2014, 13.30 uur, paparazzipleintje, 57 km route !!!! 

Dit bericht werd geplaatst in HRR. Bookmark de permalink .

Een reactie op “de Plaat”

  1. Fietshelmen Robbie zegt:

    Dion alvast proficiat!! En denk aan die plaat, niet te groot op je oude dag. Ik ben er niet bij want ik loop de kwart marathon in hometown Posterholt als voorbereiding op de halve bij de Venloop. Ook zonder fiets werk ik aan de conditie voor het nieuwe seizoen en natuurlijk oor het gote doel: die Camino!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s