Vuurwerk !!

2014: Een jaar dat vuurwerk in zich heeft en…dat ook echt met behoorlijk

vuurwerk begon! Een oorverdovend geknal maar ook siervuurwerk dat iets machtig moois in zich heeft. Van de vele wensen voor 2014 wil ik u deze toch niet onthouden:  “prospero camino de Santiago de Compostella”. En inderdaad….van de vele wensen die ik mocht ontvangen ging het veelal over de “camino”, die over enkele maanden zal beginnen. Maar het is niet alleen nemen ! Hierbij wil ik dus iedereen alle goeds, die goede gezondheid, die liefde, die vriendschap, dat geluk en al wat wenselijk is toewensen voor 2014 !!!

De vuurwerkdampen waren nog niet opgetrokken of de kantine zat alweer behoorlijk vol.

10.00 uur: langzaam stroomt de kantine vol

10.00 uur: langzaam stroomt de kantine vol

Om 10.00 uur kwamen de eerste fietsers al aan de deur van de kantine rammelen want 1 januari is traditioneel de dag van de wafels, de Champagne (dit keer een Clairette de Die) en… de koers !

Menigeen was bij het verorberen van de wafel al op zijn klok aan het kijken want vandaag zou toch ook nog gefietst moeten worden zodat de appelflappen, wafels, worstenbroodjes en al dat andere lekkers er weer vanaf kan worden gefietst. Als de wedstrijdcommissaris om 10.35 uur aangeeft dat het tijd wordt voor de “vuurwerkroute” , waarbij vetverbranding, draaien en keren en indrukken opdoen van nieuwe wegen op het programma staat dan is er niemand die zich tegen dit voorstel verzet.

De zin dat paparazzi veel “volgers” heeft werd meteen in de praktijk omgezet en niemand – op misschien één man na – vond het erg dat paparazzi de eerste 15 km’s de kop pakte. Eén januari en dubbele cijfers op de thermometer: reden voor velen om de fiets te pakken. ZoIMGP3778 kwam het HRR peloton onderweg ook nog eens Ron de W. tegen die met een blik op oneindig toch nog even die groet wist te brengen. Daarna ging het naar het achterland van Grathem en bij het horen van de woorden “hier zijn we nog nooit geweest” wist de routecommissaris wederom dat het goed zat. Draaien, keren en wegen met veel steentjes máár lek..? Niemand ! Iedereen zat nog heerlijk vol van de afgelopen nacht en de banden deden hier perfect aan mee: ze bleven keurig op druk !

Het “vuurwerk”rondje leverde machtig mooi vuurwerk op als het ging om de route; ten aanzien van vuurwerk op het gebied van snelheid werden er toch nog rotjes afgestoken.

2014: veel nieuwe wegen

2014: veel nieuwe wegen

Met de wind vol in het “hat” ging bij Robert de grote plaat erop en Dion reageerde meteen ! en zijn “mini”verzetje veranderde meteen in zijn alledaagse zomerse 30+ verzet. Na een 5-tal km. was het de met een “koffiemolentjes-verzet” fietsende routecommissaris die zich niet gek liet maken en afhaakte en – nog nooit voorgekomen ! – het tempo viel meteen stil. Of iedereen het goede voornemen gemaakt heeft om 2014 in gesloten groep te rijden…?? Het leek er warempel op !!

Rond de klok van twaalf was de kop er voor 2014 weer vanaf en kon iedereen weer de eerste 40 fietskilometers van dit jaar in de boeken schrijven. En de verbruikte calorieën ? Het was weer legitiem om deze aan te vullen door aan te schuiven bij de een of de andere nieuwjaarsreceptie……….

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s