MTB-toertocht Leudal

IMG_7021Op tweede kerstdag een sportevenement organiseren…..een gouden greep !!! en als het dan ook nog eens droog is en daarbij ook nog eens een temperatuur van om en nabij de 10 graden….  garantie voor een groot deelnemersveld ! Weg met die calorieën van gisteren, dat binnen zitten, dat niksen: het is buiten te doen en als het dan ook nog eens in dat mooie Leudal kan dan zijn dit toch wel de ingrediënten waar menig kerstmenu niet aan kan tippen.

IMG_7370En het was druk ! Om negen uur waren al enkele parkeerplaatsen vol gelopen en het was maar goed dat de meeste deelnemers van deIMG_6689 omliggende dorpen de fiets als vervoermiddel hadden gekozen om bij de kantine van VV Haelen te komen. Dat bij de inschrijving de mogelijkheid bestond om ook een donatie te doen aan Duchenne Heroes 2014 liet menigeen meteen handelen door de ontvangen consumptie in de donatiebus te deponeren.

Het parcours ligt er aardig maar op plaatsen ook een beetje zompig bij hetgeen af en toe IMG_7141voor de nodigde “slippertjes” zorgt. En de deelnemers….ze zijn er ALLEMAAL !! Van de

een slippertje...soms niet te voorkomen.

een slippertje…soms niet te voorkomen.

jeugd….die toch de toekomst heeft, tot de ouwe getrouwen zoals Frans Maessen (nog steeds bij het grote publiek bekend van de spurt in de ronde van Horn waarbij hij geklopt werd door de vorige week veel te vroeg overleden Willy Beurskens). Die tweede plaats van Milaan-Sanremo of de ronde van Vlaanderen…? of die NK titel..?? Nee, die zijn we ook nog niet vergeten ! Maar ook de gevestigde man uit de streek, Roy Curvers, ontbreekt niet.

de jeugd: de toekomst !

de jeugd: de toekomst !

en…zelfs toekomstig IMG_7193toer(tour)winnaar Lars Quaedvlieg uit Horn is van de partij ! Dat de dames in steeds IMG_7365grotere getale aanwezig zijn doet het MTB-en als groepssport zichtbaar goed. Niet dat het oog wat moet hebben maar de mix van deelnemers zorgt ervoor dat MTB – en dus ook toertocht Leudal – nog vele jaren op de agenda zal staan.

IMG_7392De fotograaf was ook van de partij maar de vele “paparazzifoto’s” zullen morgen of overmorgen via een picasalink onder dit bericht te zien zijn. Toch kan ik het niet nalaten om reeds een kleine impressie te tonen enne….. Wielerevenementen Leudal: alweer een topevenement !  https://picasaweb.google.com/106685610808935461670/2013MtbToertochtLeudal?authkey=Gv1sRgCPDBjp320PKD0AEIMG_6775IMG_6711IMG_6701IMG_6790IMG_6708IMG_7057IMG_6902IMG_7117

Dit bericht werd geplaatst in Fotos, Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s