Bindingsdag….

20 november 2013: In mijn agenda staat met grote letters: “Bindingsdag”. In de aanloop naar deze dag waren er toch wel vraagtekens bij een enkeling. Of dit mensen betreft die last hebben van bindingsangst…?? Het zal vandaag allemaal blijken….

“We gaan binden”, waren de woorden van Roel, hoofd van de toekomstige afdeling Publieke Dienstverlening en, zo vervolgde hij:  “géén haar op mijn hoofd dat er aan denkt om ook maar iets van het programma vooraf kenbaar te maken”.

Dat met mensen werken toch wel flexibiliteit vergt en dat principes wel eens losgelaten moeten worden bleek toen 2 dagen geleden verteld werd dat wandelschoenen op deze bindingsdag wel eens handig zouden kunnen zijn……….

“Binden”….”verbinden”…. woorden die de daad bij het woord voegen: een afdeling Publiekszaken en een afdeling Veiligheid en Handhaving worden gebonden en gaan een verbinding, een samensmelting aan tot de afdeling Publieke Dienstverlening.

Vanaf het startpunt “In d’n Dorstigen Haen” bleek dat iedereen er veel zin in heeft. Zin in

"In d'n Dorstigen Haen"

“In d’n Dorstigen Haen”

deze dag, zin in de samenwerking maar…ook zin in de koffie en het heerlijke stuk vlaai (voor sommigen zelfs “stukken” vlaai !). Binding vanaf het eerste moment want de groepjes bestaan meteen al uit een mix van medewerkers van  alle afdelingen. Als oud Tegelen medewerker voelde ik me meteen thuis in het “Oeles” groepje, een groep waarover Simone, het jongste en..zelfs ook nog een Tegels maedje, de scepter mocht zwaaien én… dat deed Simone voortreffelijk !

welkomstwoordje Roel

welkomstwoordje Roel

Na het welkomstwoord van Roel kon het “binden” dan eindelijk beginnen. “Ken elkaar”, “Ken de gemeente” en “Ken

"Oeles-groep" voor stadhuis Venlo

“Oeles-groep” voor stadhuis Venlo

Venlo”, zijn woorden die in een 4-uur durend programma helemaal tot uitdrukking zouden

OLYMPUS DIGITAL CAMERAkomen: samen sterk een doel behalen, gezamenlijk de stad in en samen komen tot een heus optreden in theater de Maaspoort.

optreden in Maaspoort

optreden in Maaspoort

Een bindingsdag waarbij de lach overheerst en gezelligheid als basis dient voor dat uiteindelijke doel: op de werkvloer komen tot een goede samenwerking ! en..samen werken om het publiek, de burger van Venlo, te dienen !!

Dat het programma om vijf uur werd OLYMPUS DIGITAL CAMERAafgesloten in een – voor deze gelegenheid – speciaal geopend bruin café was nog niet alles……. OLYMPUS DIGITAL CAMERArond de klok van zessen volgde de apotheose van deze bijzonder geslaagde dag toen honderdvierenendertig “gebonden” (en hongerige) collega’s – overigens erg losjes – richting de Wok gingen om samen nog eens gezellig na te tafelen en…….vooruit te kijken.

Overigens, sommigen kregen maar geen genoeg van het binden…..OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s