ATB-Jublileumtocht twc Posterholt

Als op 17 november 2013 de 25e ATB uitgave van twc postert over de bühne gaat dan is het toch altijd even afwachten of er ook iemand op afkomt om deel te nemen. De mist is gelukkig opgeklaard maar de temperatuur blijft jammer genoeg steken op een schamele 3 graden. Voor menigeen te koud maar voor de “echte” liefhebber de ideale omstandigheid

Ook Grenzeloos was wederom ook van de partij !

Ook Grenzeloos was wederom ook van de partij !

om deel te nemen aan deze – zoals ik van menigeen hoorde – “machtig mooie tocht!!”.  En de liefhebbers – het waren er 766 !! – hebben genoten !! Dat de woorden op de shirtjes van zustervereniging “twc grenzeloos” ook voor deze tocht geldt mag duidelijk zijn: een tocht die over de grenzen gaat en door het mooie Nederlandse en Duitse Meinweggebied voert,

nieuwe fiets...kettingbreuk.

even Apeldoorn bellen…..

menigeen gaat ook vandaag weer tot en soms over zijn grens, het materiaal wordt

na 5 km: einde verhaal !!

na 5 km: einde verhaal !!

“tot op de grens” getest en het deelnemersveld bestaat uit sportievelingen die van ver over de grens komen met deelnemers uit Haaren, Waldfeucht, Schimmert, Brunssum tot Nuenen aan toe.

Dat paparazzi bij het eerste heuveltje van de dag op de juiste plek stond was wederom evident. Het kraken van de ketting, het vloeken van de deelnemers, het van de fiets moeten, ja..menigeen was nog bezig met de zondagmorgen slaap en was totaal verrast toen ineens een nietszeggend heuveltje opdook….IMG_5729IMG_5693IMG_5725IMG_6032IMG_6077IMG_5803 maar…velen lieten ook zien dat het anders kan en in één vloeiende beweging ging het keurig omhoog. Op het scherpst van de snede werd er in één adem naar boven geknald. IMG_5734

IMG_5753IMG_5690IMG_6052IMG_5787

IMG_6130IMG_6149Dat de verkeersregelaars weer ervoor zorgden dat de fietsers zoveel mogelijk met de voeten in de pedalen konden verdient lof. Met name een woordje van dank voor Jan, Geert en Jo van wielerevenementen Limburg, die twc een helpende hand hebben toegestoken. Heren, chapeau !

Vanuit dit drukke punt begeef ik me naar de pauzeplaats. Pauzeplaats..? Het lijkt, sorry, het ís één groot feestterrein… ! IMG_6196Hier wordt gekletst, gezellig gekletst en er wordt gezorgd, goed gezorgd !! Als de primus interpares van twc zich samen met echtgenote Gerda ook even laat zien kan gesteld worden dat de hele twc familie wederom van de partij is en…ze zien dat het goed is !

Piet en Gerda komen ook dat kijkje nemen

Piet en Gerda komen ook dat kijkje nemen

de "route-inspecteurs"

de “route-inspecteurs”

a.s. dinsdag zal Piet Daemen  in het Catharina ziekenhuis geholpen worden: bon chance Piet !!!

Dat er op de pauzeplaats niet alleen gepauzeerd wordt maar dat er ook gewerkt moet worden mag duidelijk zijn. Een heel team zorgt ervoor dat het de deelnemers aan

het "natje en droogje" team

het “natje en droogje” team

zal het allemaal op gaan..??

zal het allemaal op gaan..??

niets ontbreekt. Cake, sportdrank etc. is op de tafel uitgespreid en vindt goed aftrek. Het is derhalve geen sinecure om het hele team even voor de lens te krijgen. “Sjnel den…!!”, wordt me toegeroepen als ik voor die foto ga.

Daan samen met pa op de foto.

Daan samen met pa op de foto.

De pauzeplaats, de plaats om even een paar mensen voor de lens te pakken. Zo ook de jongste deelnemer Daan Honderdors, die voor de 50 km gaat. “Dat doe ik normaal op de weg ook”, is zijn commentaar. En als ik zeg dat dit een heus interview is dan blijkt dat deze youngster nog heel veel adem heeft en ik hem de 50 km ook nog toevertrouw. Natuurlijk ook dat gesprekje met de heren die vol lof waren over deze tocht, mensen uit Brunssum, Schimmert, Haaren (BRD), Waldfeucht (BRD), Nuenen, Herten etc. etc. IMG_6258IMG_6259IMG_6270IMG_6266IMG_6272IMG_6268Dat velen het houtsnijkunstwerk nabij de pauzeplek niet hebben IMG_6227gezien betekent maar één ding: het volgend IMG_6218jaar terugkomen !!! De tocht is in elk geval – op één onfortuinlijke valpartij van een heer uit Nuenen, die gelukkig na een kort verblijf in het ziekenhuis zonder “erg” weer naar huis kom – uitstekend verlopen en de vele duimen, die bij de deelnemers omhoog gingen bevestigen alleen maar dat het goed was !!

een duim voor de organisatie !!!

een duim voor de organisatie !!!

Morgen zal nog een selectie van foto’s op de site komen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

2 reacties op ATB-Jublileumtocht twc Posterholt

  1. Fietshelmen Robbie zegt:

    Zelfs hoestend en proestend is Papparazi present om verslag te doen. Wie gaat er nu ook fietsen met mist en 2 graden. Dan moet je echt fietsen zijn!

  2. RoerGuus zegt:

    Was een mooie ervaring voor mij als beginner. Volgend keer ben ik weer van de partij! Dat eerste hellinkje kwam ik gelukkig zonder horten of stoten op. Jammer dat ik mezelf nog niet op een van de foto’s heb kunnen terugvinden. Kan zo gauw geen mailadres vinden om te informeren… Roodwitte helm en idem jack met zilveren schouderstukken. Zwarte broek/fiets. Zou leuk zijn om mezelf terug te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s