bridge en wijn……

De klok is verzet, rond de klok van 6 is het alweer donker, de eerste herfststorm heeft aardig huisgehouden, het wordt buiten frisser, de dahlia’s zijn al binnen gehaald en zijn IMG_5502opgeborgen in de kelder, de tuin is (bijna) winter klaar, de laatste tomaten, de “vendange tardive”, zoals dat in wijntermen heet, pluk ik in het kasje, de dagen worden korter. Het is écht herfst !! Binnenkort misschien het eerste nachtvorstje en dus zijn de ideale omstandigheden aangebroken voor die binnenactiviteiten. En die binnenactiviteiten…. die zijn er volop !!

Op dit moment zit ik me volop in te drinken (“hik”) en in te lezen voor de komende wijnavond die ik mag presenteren en die gaat over wijn uit Frankrijk; wijn, de ziel van het

het avondeten "proefwijntje"

het avondeten “proefwijntje”

Franse volk !  Ook nu zullen toppers voorbij komen. Toppers uit minder bekende gebieden. Is Bordeaux voor velen synoniem voor Franse wijn, dat er meer tussen hemel en aarde is dan dit wijngebied zal een dezer dagen duidelijk worden gemaakt als het glas weer eens ettelijke malen halfvol is  – en soms te vol – wordt gemaakt als een 6-tal wijnen de revue passeren. Gezelligheid met een “mischmasch” van weetjes…..wat kan er aan tippen..??

Op dit moment is voor velen het buitensporten naar binnen verplaatst, de voetballers gaan de zaal in, de fietsers (nee, niet alle fietsers !!) gaan spinnen of het bos in en…activiteiten als kaarten zijn ook weer aan de orde. Stond 2012 in het teken van bridgecursus, in 2013 heb ik me maar voor de leeuwen gegooid en ben in clubverband dat kaartje gaan leggen. Kaarten en wijn…het ligt best dicht bij elkaar.

Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat wijn drinken gezond is voor lichaam en geest en dat de geest bij de veelal krasje oudjes nog opperbest is wil eigenlijk maar één ding zeggen:  al deze mensen zullen thuis de nodige wijntjes drinken !! Tijdens het kaarten….ho maar….. die kaarten legt niemand op tafel. Ook al gaan de kaarten vaak “open” op tafel, rondom het thema wijn laat niemand zich in de kaart kijken. Kaarten, ik doe het al vanaf mijn jeugd maar dat bridge toch iets totaal anders is dan zwarte Pieten, harten jagen, jokeren, pesten, kruisjassen of rikken ……… ik weet er inmiddels alles van !!

Bridge… een brug te ver…? Werd aanvankelijk zelfs eens een eerste plek behaald, daarna ging het met de resultaten als een baksteen naar beneden. Zou de overwinning dan toch een uitschieter en beginnersgeluk zijn geweest ? Volgens Thei ligt het eraan dat we meer met een ander spelletje bezig waren, te weten “Risk” en dus  wordt de laatste weken de kaartstijl “back to the base” toegepast en mét resultaat: er komen zelfs meesterpunten op onze naam !! Of het aan het minder risico nemen ligt….misschien ligt het toch aan dat dagelijkse wijntje…….

IMGP2842En via het “bridge”spel kan er snel een bruggetje geslagen worden naar een andere brug: de St. Jacobsbrug in Roermond, startpunt van de reis naar Santiago de Compostella. Nu al heel veel in het teken staat van de fietsreis valt het toch wel op dat ik nu zaken betreffende deze heilige zie die me nooit eerder zijn opgevallen. En wat de reis betreft…binnenkort een update.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s