? route

Dat op zaterdag 21 september een ? route (d.w.z. een verrassingsroute) gefietst zou worden was niet iedereen duidelijk. Toen Dion aan de start kwam riep hij meteen uit: Een vraagtekenroute dus…ik mag wat vragen: “kan de route worden aangepast, ik moet van mijn vrouw om 3 uur thuis zijn…!! en mag dus maar 1 1/2 uur mee”.  Iedereen was ervan overtuigd dat een zaterdagroute minimaal 2 uur moet duren maar…het vraagteken in de vorm van een verrassingsroute werd een “u vraagt, wij draaien”route. Flexibiliteit is een groot woord bij de HRR en dus moest de routecommissaris meteen een nieuwe route programmeren.

De komst van René wil maar één ding zeggen: een sollicitatie om bij de HRR te fietsen hetgeen hem meteen een wildcard oplevert voor de Leudal Kernenomloop. Via Haelen en Nunhem gaat het vervolgens richting Baexem en Leveroy en het kopwerk komt voor rekening van Jan en René. Het tempo ligt mooi constant iets boven de 30 km/u en er kan over van alles en nog wat gepraat worden. Als Jan aangeeft dat Dion misschien de kortste weg terug moet nemen om toch maar op tijd thuis te komen weet Dion dat er ook nog grapjes gemaakt worden want…… hoe moet hij thuis komen…??? Een kilometer of 10 van huis en Dion (en Robert) zijn totaal de oriëntatie kwijt !! en weten niet meer of linksaf, rechtsaf, rechtdoor of rechtsom draaien de kortste weg is om thuis te komen. Toen Jan aangaf dat er verslag zou worden gemaakt van deze rit gingen Robert en Dion – als door een wesp gestoken – na ruim 17 km in de slipstream te zijn meegezogen – ook maar eens op kop fietsen. Na een aantal kilometer wisten Robert en Dion het: “dat is de kerktoren van Heibloem” zeiden ze in koor om vervolgens – vragend – aan te geven: “dus hier moeten we rechts..??”.  Nadat ze de wijze woorden van Jan hadden gehoord : “als je het niet meer weet, dan altijd linksaf..!!”, werd linksaf geslagen en…na een paar 100 meter kwam het eureka gevoel:  “we komen aan het kanaal Wessem-Nederweert”, aldus Dion. Alsof hier – met nog 20 km te gaan – de stal werd geroken…..? feit is dat het tempo niet meer onder de 37 kwam, de hartslagmeter dik in het rood stond met continu 160 op de teller en de verzuring aan het toeslaan was met als resultaat: Dion, die zelfs nog 2 minuten te vroeg thuis arriveerde en onomstotelijk vast staat wie nu echt de baas thuis is…..!! Het gemiddelde: 32.2 zodat iedereen toch het gevoel had dat er wel degelijk dit weekend gekoerst is geworden want morgen….dan staat de Leudal kernenomloop op het programma en dat betekent dat de voorrijders van het Naers peloton het werk opknappen en niemand – zeker geen HRR – voor zich dulden. En..dat is goed !! het hieronder beschreven rondje is terug te vinden op mijn – u ziet het goed !! – facebook site waar de apps strava en endomondo (!!!!) een keurige beschrijving van de route tonen.

Rondje nederweert eind

Jan W. rode on Saturday, September 21, 2013
  • 48.5km
    Distance
  • 60m
    Elevation
  • 01:32:03
    Moving Time
Excuses dat er geen fotoreportage van deze tocht is. Het fototoestel lag aan de beademing om tijdens de Leudal Kernenomloop in opperste staat “live” erbij te zijn…!!!
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s