snot

De zondag maakte afgelopen zondag zijn naam helemaal waar: het was een echte “zon”dag..!! Dat was nog even iets anders dan de afgelopen dagen: “zeik regen” die, zoals de naam al aangeeft, zorgde voor de nodige plassen op het wegdek.

Als om half elf het startsignaal gegeven wordt op het paparazzipleintje is het druk: zelfs de

  1. Foto: Yes!!! KNWU Klimmerstrofee gewonnen!!!

vader van de toekomstige tourwinnaar is aanwezig en….hij is ontzettend trots op zijn zoon, die onlangs de KNWU klimmerstrofee – vóór Nederlands beste junior Van der Poel – gewonnen heeft. Als even later twee aan twee vertrokken wordt geeft de routecommissaris IMGP3239meteen de aanwijzingen: gestart wordt met een ererondje door de Weerd. Jan en Robert fietsen op kop, niet zacht maar ook niet hard en er kan lekker gekletst worden.Ook als de sponsor – dit keer gekleed in een groen discopakje waarvan iedereen pijn aan de ogen krijgt- op kop komt blijft de hele groep keurig naast elkaar. Prostato is in de korte mouwtjes en de meesten denken dat dit maar op een ding kan uitlopen: “hij zal het wel weer moeten laten lopen dadelijk…”. Na 12 km is het René die in Linne een plaagstootje uitdeelt door

en de kerk......die werd weer in het midden gelaten !!

en de kerk……die werd weer in het midden gelaten !!

te versnellen en….dat is erom vragen !!! Meteen gaat het achter elkaar en wordt de hele groep op een lint getrokken. Meet de snot voor de ogen gaat het richting Maaseik. dat we twc postert lid Frank in Roosteren nog zien is een meevaller want opkijken, omkijken of rondkijken…. het is er allemaal niet bij !!

In Aldeneik weet het peloton nog net langs de “flikken” te komen maar even IMGP3255verder is het toch in de remmen als een mooie en lange koetsenparade tegemoet komt. “Niet goed voor het gemiddelde”, zegt Dion.  Na 10 minuten de ogen uitgekeken te hebben aan die koetsen en mooie paarden, wordt het “stalen ros” weer de sporen gegeven en het tempo komt niet meer onder de 40 !! Dat het niet droog bleef en dat de fiets toch door sommigen gepoetst moest worden  kwam niet door regen maar door het snot van voorgangers (tja…om-, op- of rondkijken was niet mogelijk met dat tempo……).

snoei-, loei- en  keihard !

snoei-, loei- en keihard !

In Wessem was het René die nog eens aan de boom schudde en… mét resultaat ! De een na de andere viel uit de groep weg als rijpe appels uit menig boomgaard. Toen Robert langs het lateraal kanaal nog een een flinke patat gaf was ook bij paparazzi het vet van de soep. Met een dikke 50 km op de teller was het weer mooi geweest voor de zondagmorgen en is één ding zeker: De HRR zijn klaar voor het komende event:

DE LEUDAL KERNENOMLOOP. Zondagmorgen 9.00 uur de Leistert Roggel. 1oo km, 16 kernen en TOUR AMBIANCE !!!! Nog niet ingeschreven..?? Geen probleem, Dit kan ook nog zondagmorgen !!

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s