Topsport !

De afgelopen dagen heb ik – en dat met slechts die 3e plek – een klein beetje mogen ervaren wat het is om op het een of ander podium terecht te komen. Ik kon me niet

Bas Dingemanse, journalist van Dagblad de Limburger, die vroeg: "wie is nu wie aan het interviewen.."

Bas Dingemanse, journalist van Dagblad de Limburger, die vroeg: “wie is nu eigenlijk wie aan het interviewen..”

voorstellen dat een wereldkampioen niet eens meer een deuk in een pakje boter krijgt maar…..  Bezoek ontvangen, veel “e-mieltjes” krijgen, veel berichten op facebook en als paparazzi – die normaal gesproken zelf op zoek gaat voor dat interview – ook nog eens bezoek krijgt van de krant voor dat interview dan kan één ding geconstateerd worden, het leven van een topsporter valt niet mee…!! en de training schiet er wel eens bij in.

Maar gelukkig, ik ben geen topsporter. En toch heb ik ervaren dat ik wat minder km’s heb kunnen maken afgelopen week. Tussen de bedrijven door ben ik deze week toch

kop koffie met Lies en Jan. Op het shirt van Lies de sleutelwoorden voor succes: "love en courag

kop koffie met Lies en Jan. Op het shirt van Lies de sleutelwoorden voor succes: “love en courage”

nog als “paparazzi” op pad gegaan om dat bezoekje te maken aan die echte topsporter. Ook al meen ik het druk te hebben…. even tijd vrij maken voor dat bezoekje dat lukt altijd. Elke dag, alle Tage, every day, tous les jours maar weer trainen. Niet één keer per dag, geen twee keer maar elk moment bezig zijn om die topprestatie te leveren. Een dag overslaan is voor deze man niet alleen stilstaan maar ..het is achteruitgang !

Deze topsporter was 26 maanden geleden nog gewoon sporter. In de verhalen “terug van weg” (jul/aug ’11) en “I have a dream” (aug ’12) heb ik reeds over deze topper geschreven, die in het jaar 2011 (hij droeg de kampioenstrui van twc Posterholt) door een onschuldige val – het verdict luidde: “hoge dwarslaesie en ..over en uit met bewegen” -in een mallemolen van revalidatie belandde. Jan is thans topsporter ! Geen topsport in de zin van records neerzetten maar topsporter in de zin van minimale stapjes zetten: stapjes vooruit ! Armen die hij al boven zijn hoofd krijgt, benen die bewegen en…een wil die ervoor zorgt dat het leven “vooruit kijken” blijft.

Dat het leven van deze topsporter zwaar is laat hij niet blijken. Nee, goedlachs en blij met ieder bezoek en dat praatje over vakantie, de kleinkinderen

Jan met de kleinkinderen

Jan met de kleinkinderen

(die sportstudent en die fortuna Sittard voetballer: ook op en top sporters !) en ….fietsen ! Wordt wel eens gezegd: “ga toch fietsen” in de zin van “bekijk het toch effe”. Ik zou u graag willen oproepen: “Ga toch fietsen” maar dan : ga eens fietsen met Jan !!!!!!

IMG_5040Inderdaad, fietsen met Jan !! Sedert korte tijd heeft Jan een fiets. Hij is weer mobiel !! De teller geeft al 313 km aan. Voor de dag na mijn bezoek zijn alweer plannen voor dat tochtje van 25 km. Alléén dat tochtje maken…dat zit er niet in maar…samen met u….. hij zou het heel erg fijn vinden !

5 woordjes en het geeft Jan en u het vijfvoudige aan voldoening. Vijf korte woordjes: “Jan, gaan we samen fietsen……???”

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Sport, twc Posterholt. Bookmark de permalink .

3 reacties op Topsport !

  1. Joseph Lenferink zegt:

    Inderdaad ook topsport!!

  2. Robert Thoolen zegt:

    Jan Paparazzi, geweldig mooi verhaal bedankt

  3. Anne zegt:

    Jan en Jan….jullie zijn kanjers!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s