alleen op de wereld

Ongetwijfeld zegt het verhaal “alleen op de wereld”: van Hector Malot u nog iets. Het is het hartverscheurende en ontroerende verhaal van vondeling Rémi en wordt reeds meer dan 120 jaar gelezen.  Dat er ook een hedendaagse versie is kunt u hieronder lezen…..

Rondje Genk.

Reeds lange tijd stond het rondje Genk op de rol. Een rondje Genk !! Inderdaad: Genk ! en…Genk is niet naast de deur ! Wil men een rondje Genk fietsen dan is dit niet iets dat men zomaar kan doen: voorbereiding is gewenst en voorrijden is dus noodzaak !

Nadat Robert tijdens de Wilms Veranda Classic (ergens in Westvlaanderen) gefietst had, kwam hij overladen met cadeaus (Wilms Veranda kleding etc. etc.) huiswaarts. Bovendien IMGP2650ontving Robert een exemplaar van wielerblad Grinta, waarin een route beschreven was over het Mijngebied tussen Genk en Zolder. Het idee IMGP2588om een mooie B-route uit te stippelen in dit gebied was hiermee geboren.

En Robert zette de afgelopen maand twee keer koers richting Genk.  “Voorrijden”.

Zaterdag 29 juni: rondje Genk ! Na een regenachtige nacht is het droog en dus zet Robert koers richting de Wieë. Het is druk bij de Wieë. Een man of twaalf aan de start. Als om 9.01 uur de C-groep van start gaat voor een rondje, dat onder leiding van Rinze langs de Würm zal gaan kijkt Robert eens om zich heen. Hij kijkt nog eens en denkt dat hij in plaats van zijn sportbril misschien beter zijn gewone bril had kunnen opzetten want hij ziet niets…… Hij ziet niets en….niemand !!! Van de grote groep die aan de start stond is alleen Robert (of moet ik hem “Rémi” noemen…) overgebleven……

En dat rondje Genk..? Robert is niet gegaan maar gezegd kan worden: men heeft iets gemist !!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s