Apegapen !

De ene dag zo trots als een aap, de andere dag : op apegapen liggen…!!!

Zondag stond een rondje Maaseik “buitenste binnen” op de kalender en dat er onderweg geroepen werd: “wo gaon we noe haer” en ………. “waar zitten we nu dan weer…” of… “hier ben ik ooit met de routecommissaris geweest” geeft reeds aan dat het een verrassend rondje was.

Verrassend was de door de routecommissaris uitgestippelde route en…verrassend was volgens de vele HRR het sterke fietsen van janpaparazzi. Aan kop van de groep sleuren en niet eens de tijd nemen om een foto te maken. Ongekend !!

Na een ereronde door buurtschap de Weerd ging het langs het lateraal kanaal richting de stuw en via het Brachterbeek werd koers gezet richting Sint Joost, Hingen en Pey om binnendoor via een “verborgen” weggetje uit te komen in Slek. Hierna ging het via Gebrook naar Dieteren. De brug over autosnelweg en kanaal werd in strak tempo genomen en vervolgens ging het tegen tempo 35 richting Maaseik. De demarrage van Dion leverde deze “vermetele” een vermaning op ! “Niet op komen komen en dan ineens weg springen is een ongeschreven regel die dus echt niet kan”, aldus een van de routiniers van de HRR. Dat Robert niet op kop kwam had maar met één ding te maken: “weinig sporten op de fiets maar teveel terrassport de laatste tijd”, aldus Robert.

Na 10 Belgische kilometers komt de groep in het Vijverbroek weer op het Hollands. Uit de groep komt steeds hetzelfde zinnetje: “laot hem mer want hij geit toch op vakantie…!!”. Via Hagebroek gaat het in strak tempo naar Panheel. Dat Robert hier toch nog de kop neemt en aan “brommertempo” doortrekt tot aan het Beegderveld zegt iets over de kracht van Robert.  Als het paparazzipleintje wordt bereikt staan er 55 kilometer op de teller met een gemiddelde van iets meer dan 31 km.

Een rondje waar de groep in het zog mee heeft kunnen pedaleren….. degene die het kopwerk deed ….die lag op apegapen…!!!

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s