wat een wind..!!

Het weekend van 22 en 23 juni was onstuimig en de wind die met kracht 5 tot 6 uit het zuiden blies geselde het HRR peloton. Nagenoeg de hele groep lag halverwege – na 25IMGP2626 kilometer tegen de wind geknokt te hebben – op apegapen. Eén man deerde het allemaal niet: “kannibaal Dion”.  Terwijl mensen op een gewone fiets zelfs van de fiets moeten en “te poat” verder gaan is het Dion die op kop sleurt en niet vraagt voor die aflossing. Alleen in Maaseik – het keerpunt – draait hij zich even om en zegt: “waat eine windj….” en vervolgt met: “28.6 !!!”. De rest van het peloton hoort het met volgelopen benen aan…..

Vervolgens gaat het grote mes erop en met de wind helemaal vol in “’t hat” komt de teller niet meer onder de 40 kilometer. Als Dion tussen Thorn en Wessem zegt dat hij in topvorm is en dat hem de komende 12 kilometer niemand meer weg komt heeft hij duidelijk buiten “paparazzi” himself gerekend. Kondigde janp aan dat hij tussen de bruggen naar Pol met een verschroeiende demarrage het peloton zou splijten, de vooraankondiging ten spijt, de groep brak en janp soleerde richting Heel. Dat de solist niet stand kon houden tegen een aanstormende groep die snelheden van boven de 50 haalde mag duidelijk zijn. Kei en kei kapot kwam het peloton na 1 uur 54 koers aan op het paparazzipleintje. Het gemiddelde van om en nabij de 32 gaf aan dat iedereen in “toer”vorm is.

De zondag zal  “gewoontegetrouw” van een rustdag worden. Om kwart over 10 meldt Dion zich in de kantine af. “Buikloop, slecht geslapen, niet kunnen eten etc. etc.” geeft hij door om enkele minuten later wederom op te bellen en te zeggen: “wachten jullie 5 minuten want ik moet van mijn vrouw toch gaan fietsen ..!!”.

Vervolgens gaat het twee aan twee via de stuw richting Maaseik waar het gemiddelde – en

ook op de gelosten werd keurig gewacht

ook op de gelosten werd keurig gewacht

nu wederom met een behoorlijke wind vol op de neus – zelfs 28.8 was. Dat Robert niet uit het laatste wiel is weg te slaan heeft z’n reden: “geen enkele kilometer gemaakt deze week ..!” en Mario kreeg toch wel een behoorlijke boete opgelegd: “alweer niet in tenue van de

"verplicht" kopwerk voor HRR Mario in niet uitziend tenue

“verplicht” kopwerk voor HRR Mario in niet uitziend tenue

sponsor en dus als straf enkele kilometers extra kopwerk”,  aldus de (ex)sponsor die volop in onderhandeling is met een Belgische kledingsponsor om de groep binnenkort weer helemaal bij de tijd te krijgen………

Ook de terugweg naar het paparazzipleintje ging keurig in groepsverband. Geen records maar lekker bijgepraat over wezenlijke en onwezenlijke dingen, het thuisfront, de jeugd, de oudjes, de crisis, de vakantie en andere dingen die nog allemaal in het vat zitten.

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s