Verslag Horn-Scherpenheuvel-Horn (2)

Nadat Dion zijn telefoon had opgehaald ging het via de Diesterstraat en de Diestersteenweg (“waat ein sjoan recht sjtök waeg”) door het centrum van Diest (ja, Jan kent overal de weg) om weer op de route te komen.

“De wind zit goed !”,  was het commentaar van Dion en meteen zit de vaart – met Jan op kop – er goed in ….. totdat er op de Schaffensesteenweg (ter orientatie: de weg tussen de Hoodandse berg en de Klitsberg vlakbij de Paalse plas) een kuil over het hoofd wordt IMGP2578gezien met resultaat: lek voor Robert. Het haastwerk van Robert vanmorgen – sprak hij deze dag ook niet over gewichtsbesparing..?? – heeft ervoor gezorgd dat Robert niet alles heeft meegenomen….binnenbandjes vergeten ! Maar ook dit is geen probleem: meteen stak Jan een bandje toe want, zo zei Jan: “ik rijd toch niet lek, ik ben in vorm !!”. Dion, die genoot van de wind in ’t hat sprak over een vroege thuiskomst en gooide na 10 km koersIMGP2579 al veel ballast over boord: de boterham met pindakaas werd aan een Belgisch paard gevoerd ! Dat Robert het toegestoken bandje meteen molesteerde betekende dat hij maar een plakkertje op het lek deed en na 10 minuten “pongelen” en pompen kon het op pad.

“De wegen in Belgisch Limburg zijn toch wat beter”, luidt het commentaar en bij de IMGP2589mijnen in Zolder IMGP2590wordt zelfs nog even gestopt om dit alles keurig vast te leggen. Het tempo zit er weer goed in totdat 4 minuten na deze fotostop Dion “lek” roept. “Dat mij dat nu overkomt” is zijn eerste commentaar. “Ik heb nog gebeden om niet lek te rijden..!!” schamperde hij om vervolgens  met het gezicht naar Scherpenheuvel nogmaals  op de knieën te gaan. IMGP2594

IMGP2596Het gaat drie kwartier stevig oostwaarts en de stal begint te lonken maar…. in de buurt van Meeuwen-Gruitrode klinkt een bekend geluid: het is wederom Robert die te poat staat. “Och, ik IMGP2599pomp wat bij en ik denk dat ik er wel mee thuis zal komen”, is zijn commentaar. Och, het weer is goed, de zon schijnt en dus ook perfecte omstandigheden om een foto van motor, fiets en paard te maken……..

vreuger, vreuger, vreuger.....

vreuger, vreuger, vreuger…..

Dat “thuis komen” toch iets verder is dan 2 minuten fietsen betekent maar één ding: “plakken..!!”. De toegestoken bandjes worden gedecideerd geweigerd want “vreuger deej ich dit auch zoa..!!”.

Een ding moet gezegd worden: Robert is een meesterplakker. Aan het binnenbandje is duidelijk te zien dat hier de meester aan het werk is geweest: één en al plakkers, het een nog mooier geplakt dan het ander en…zelfs op een plaats het ene plakkertje over het ander….!! een IMGP2602meesterlijk kunstwerk ! Gelukkig kon het – de lijm was nog niet droog – weer snel op pad alleen…. nu duurde het een kwartier totdat Robert heel zachtjes “lek” wist te fluisteren. Dat Dion dit keer niets hoorde is hem dus in zijn geheel niet euvel te duiden: hij was in no time uit zicht verdwenen en Robert maakte dit keer zijn kunstwerk compleet door zijn laatste plakker toe te voegen.

En de laatste keer dat Robert binnensmonds lek smiespelde was voor Dion teken om een einde te maken aan dit “plakcircus”. “Nou Picasso, hier krijg je mijn laatste bandje want van dit gebeuren springen me de tranen toch wel echt in de ogen”. De plakkers op dus….voor Robert rest maar één ding: beseffen dat plakken toch niets voor hem is. Dat Dion zo langzamerhand honger begon te krijgen en met weemoed terugdacht aan die lekkere boterhammen die er bij die paarden als koek ingingen mag ingeboekt worden als een heuse beginnersfout……

Hierna ging het door het Ophovenerbos via de Dorperheide naar Opitter, alwaar bij het tankstation behoorlijk getankt werd: voor de een Cola, de ander Mars en Cola terwijl volgens Robert chocomel de beste hersteldrank is. Tja…. misschien heeft hij wel gelijk maar niemand die hem nog geloofde…!!

Van Opitter is het dan nog maar een “katzensjprung” naar ons eigen “Itter” (Neeritter) maar dat we op bekend terrein zijn komt eigenlijk pas als men de schietbomen van de sjötte van Raam ziet. Als het over de Napoleonsweg naar Horn gaat moet toch nog even

"gelegenheidsfotograaf" kan van vermoeidheid fototoestel niet meer stil houden........

“gelegenheidsfotograaf” kan van vermoeidheid fototoestel niet meer stil houden als Willy kaars aangeboden wordt……..

een zijsprongetje worden gemaakt. “Waar we het voor doen, regelen we nu meteen” en dus  werd in Grathem linksaf geslagen om even dat kaarsje bij Willy Beurskens af te geven en waar Willy’s  pizza zelfs een zwart korstje kreeg omdat het praten over fietsen toch even voorrang kreeg boven de afgebakken Italiaanse kost.

Na een verblijf van een tiental minuten nog even op pad voor de laatste 8 kilometer en als om klokslag 18.00 uur het paparazzipleintje wordt bereikt kan gesteld worden dat IMGP2553iedereen moe maar ook uiterst voldaan is. Een goede intentie, een gezelschap waarbij hetIMGP2544 één voor allen maar ook allen voor één was en……… een machtig mooie route waarbij zelfs gesteld werd dat het jammer was dat het weer voorbij was en dat het weer een jaar duurt voordat het weer op pad gaat naar  Scherpenheuvel.

IMGP2552
Het gemiddelde van 28.2 km over de totale afstand van 215 km mag overigens gezien worden !! een puike prestatie !

Dit bericht werd geplaatst in HRR. Bookmark de permalink .

Een reactie op Verslag Horn-Scherpenheuvel-Horn (2)

  1. Willy Beurskens zegt:

    Hoi Jan Robert en Dion wat een mooi verhaal weer,ik kan er van smullen.Ik was dan ook zeer vereerd dat ik van jullie een bezoekje mocht ontvangen,kompleet met kaars van Scherpenheuvel,dit geeft me moed,zoals hier boven omschreven op de foto om te vechten tegen het donker en de zwarte wolk van verdriet.Deze geste van jullie staat voor mij als 3 toffe kerels waar ik diep respect voor heb,emotioneel voor mij ,maar ’t geeft me wel een heel fijn en warm gevoel dat ’t allemaal niet voor niets is geweest die jaren fietsplezier met jullie,mooi dat jullie nog eens achterom kijken nu ik helemaal in de staart bungel,en eerstdaags zal moeten afstappen uit ’t leven.Rest me nog te zeggen op die manier je sport bedrijven dan zul je hoog eindigen in ’t klassement van je medemens.Bedankt en hoop jullie nog eeens te ontmoeten.Willy & Tilly.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s