vooraankondiging…uitnodiging

Tijdens de ritten van dit weekend ging het in het HRR-peloton maar over één ding: het volgend weekend ! En dat terwijl de ritten van dit weekend er mochten zijn.

Met een wind die maar niet uit de noordhoek vandaan wil komen had de routecommissair een weekend met twee noordelijke routes uit het routearsenaal gehaald. windkracht 3 en als het op zaterdag naar Böggeme gaat weet nog niemand waar dit rondje eindigen zal. Als Dion in Neer er weer eens van tussen muist wordt hij echter in Kessel behoorlijk toegesproken. “De eerste en laatste keer vandaag”,  aldus een getergde commissaris, “anders krijg je voor der volgende week een kaartje mee en zoek je het maar uit….” werd het epistel vervolgd. Dat ook nog eens gestopt moest worden had te maken met foutieve camera instellingen van janp en wat hij ook deed…. hij kreeg de apparatuur niet aan de gang. Van foto’s van deze mooie rit is jammergenoeg dan ook geen sprake. Het ging langs de fotogenieke “Kesselse cevennen”, een gigantisch containerschip (en dat op onze Maas!!) en paparazzi….. hij zag het en verbeet het cameramalheur. Venlo werd in figuurlijke zin links gelaten en al fietsende zag het peloton HRR Venlo aan de rechterzijde voorbijflitsen.

Toen de routecommissaris zei dat de rit naar Grubbenvorst ging en specifieker dat het naar ijssalon Clevers ging kwamen er morrende geluiden vanuit het peloton: “ik heb geen geld bij me” en een ander sprak ook over crisisverhalen en een lege beurs maar……. de routecommissaris had overal rekening mee gehouden en gooide zijn beurs bij Clevers leeg over de toonbank met de nu al bijna historische woorden: “doot de jonges allemaol een groeat ies…!!”. Een tractatie is de laatste tijd eerder regel dan uitzondering in het HRR. Was het de vorige keer janp die op heerlijk ijs tracteerde in Ohé en Laak of de tractatie van Jan bij de sjeiven dörpel… het moet niet veel gekker worden bij die HRR…!! Zo zei de routecommissaris de mooie woorden: “we moeten varen op de wind van vandaag, aan de wind van gisteren hebben we niets meer en….morgen is er misschien geen wind meer…!!”.

CIMG5635Na een heerlijk ijsje ging het vervolgens via een ereronde over het industriegebied van de tradeport langs het Floriadeterrein richting “Serum” (Sevenum) om vervolgens via Helden door ter steken naar Roggel om na 79 km. met een allesbehoorlijk gemiddelde van tegen de 31 “kaaiemhaa” weer op het paparazzipleintje te komen, alweer een “mooie blonde” de renners toelachte.

Maar…thuis hadden de HRR geen reden tot lachen..!! Toen verteld werd dat er koers was gezet naar een ijsboer voelde het thuisfront zich behoorlijk tekort gedaan: “met de HRR wurdj nog dökker örges ein terrasje gepiktj den mit mich….” aldus het verbouwereerde commentaar van een van de dames.

Zondag 9 juni. Reeds om 10.15 uur stroomde het paparazzipleintje langzaam vol. Ook René, de vader van de toekomstige tourwinnaar meldde zich aan het HRR-front. En..zo IMGP2479snel hij gekomen was, vertrok hij ook weer om thuis toch even wat warmers aan te trekken. Om klokslag 10.30 uur ging het op pad. Waarheen ??? Via Haelen (met een stop aan de spoorwegovergang en een lenige janp die met wat klimwerk een mooie foto wist te maken) en Nunhem, langs ’t zaotje naar Neer. Tussen Neer en Roggel riep de routecommissaris toch echt rechts maar vanuit achter in de groep werd als antwoord “lek” geroepen.IMGP2482 Robert stond te poat en dat hij het moeilijk hiermee had (en ook met het commentaar dat iemand die lek rijdt totaal niet in vorm is) bewees het gegeven dat hij het voorwiel reeds in de handen had terwijl…….. toch echt het achterwiel plat stond !!

wordt vervolgd (nadat de (ex)-sponsor mijn computerproblemen heeft opgelost !!) En….nadat die veren hem behoorlijk zijn toegestoken is ook duidelijk de bereidwilligheid te

janp die zich in alle bochten wringt om die mooie foto te maken !

janp die zich in alle bochten wringt om die mooie foto te maken !

IMGP2483zien bij het op weg helpen van Robert: iedereen (ook Robert !) liet Dion keurig begaan ! en…. Dion liet het hierna ook helemaal gebeuren !!! Geen meter kopwerk terwijl het toch behoorlijk waaide…… Er werd eens twee aan twee gefietst (ik kan me niet meer herinneren wanneer dit voor het laatst gebeurd is !!) lekker gekletst en foto’s IMGP2484gemaakt. Toen het

de een geniet van de natuur....de ander kijkt alleen maar naar zijn fiets...!!

de een geniet van de natuur….de ander kijkt alleen maar naar zijn fiets…!!

vanuit Kessel met de wind mee ging was het inderdaad: “varen op de wind van vandaag…”. Bij prostato was de maat vol toen er ook nog eens gelanterfanterd werd achter een traktor en was dat het signaal om te passeren en vaart te maken. Uiteindelijk werd “slechts” 39 km gefietst met een toch nog alleszins respectabel gemiddelde van bijna 29 km.

en wat was het onderwerp van gesprek dit weekend ….??? Inderdaad:

ZATERDAG 15 JUNI 3E HORN-SCHERPENHEUVEL-HORN

VERTREK 7.30 UUR PAPARAZZIPLEINTJE

AFSTAND: 220 KM !!!!!!!!!!

volgens sommigen de mooiste route van het jaar !! volgens anderen een erg zware opgave !! weer anderen hebben het over die bedevaart en dat kaarsje opsteken voor degenen waarvoor het moet branden  !! en er is een groep die geniet van de mooie omgeving, de oude mijnschachten en mijnbergen, de mooie fietspaden, de heuveltjes, de pittoreske Belgische plaatsen in Vlaams Brabant (Diest, Zichem en Scherpenheuvel) waarbij volgens weer een ander één ding duidelijk is: Scherpenheuvel heeft toch wat meer dan Banneux.

Nog niet overtuigd…?? de voorspellingen voor zaterdag zijn optimaal dus wat let U om het te ervaren. Samen uit…..samen thuis !!!!!

Weer zaterdag, 15.jun.

  • Scherpenheuvel-Zichem
  •  
   

  00:00 – 06:00

   

  06:00 – 12:00

   

  12:00 – 18:00

   

  18:00 – 00:00

   

  00:00 – 06:00

  12°C
  helder
  16°C
  licht bewolkt
  18°C
  half bewolkt
  16°C
  zonnig
  12°C
  helder
  temperatuur
  ZZO
  2bft
  7km/u
  Z
  3bft
  15km/u
  WZW
  4bft
  20km/u
  ZW
  3bft
  15km/u
  ZW
  3bft
  13km/u
  neerslag
  0mm
  5%
  neerslag
  0mm
  10%
  neerslag
  0mm
  0%
  neerslag
  0mm
  0%
  neerslag
  0mm
  0%

 

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s