naast de schoenen lopen…..

Het afgelopen weekend was het weer een ouderwetse dubbel voor het HRR. Op zaterdag stond een rondje door de open vlaktes van het gebied tussen Roggel en Neer en Roggel, Heibloem en Nederweert-Eind op het programma. En op zondag was het echt rustdag. Een late start, veel stops en na anderhalf uur (met 30 km op de teller) weer thuis.

Ik heb de stoute schoenen maar aangetrokken om toch over deze tocht te schrijven. Waar hem de schoen wringt…?? Zonder iemand iets in de schoenen te schuiven zou ik zeggen: “wie de schoen past, trekke hem aan..!!!”

Als het HRR peloton zaterdag aftrapt is het nog even naar de lucht kijken en enkele km’s windrichting ervaren voordat de commissair uiteindelijk weet waar de rit naartoe gaat. Het is Dion die aangeeft dat hij vandaag niet graag in de schoenen van de routecommissaris wil staan: stante pede een mooie te voorschijn toveren……… als dat maar goed gaat……?? het gaat richting lateraal kanaal en vervolgens gaat het via Böggeme (erlangs en erdoor) naar Neer. Hier volgt een ommezwaai en gaat het ineens via “de Neerse achtertuin” richting Ophoven (in Roggel) om vervolgens langs het recreatiepark de Leistert binnendoor naar Heibloem te gaan. Met 13 graden op de teller is het fris en de lange broek en het jasje is vandaag geen overbodige luxe.

Uiteraard worden er geregeld foto’s gemaakt. Foto’s die dit keer alleen maar geknoter opleveren. Als het door het buitengebied van Heibloem richting de “grasmaker” van de Nederlandse voetbalvelden gaat gaat de groep langs mooie wilde rhododendronstruiken, zomaar verwilderd aanwezig in dit mooie bosgebied ! Geen auto te zien en dus is het heerlijk koersen op deze stille en smalle binnenwegen. Als het peloton in Nederweert-Eind aankomt is het voor menigeen even slikken: “we zitten in Nederweert…!!!”, klinkt het – en groupe- uit de groep. In Nederweert is het oversteken en als de weg even “lijkt” op een zandweg wil menigeen zich reeds omdraaien echter de routecommissaris weet het -alweer- beter:  “doorgaan…!!” en ja…de groep komt 50 meter verder op een keurig fietspad, dat langs het kanaal Wessem Nederweert voert. Ook hier weer een fotoshoot. Het is Dion die in IMGP2456de gelukkige positie zit dat hij vol in beeld komt maar….wat de fotograaf ook doet, het is weer niet goed !! “Kom  ik alweer in beeld met die kop van mij….en dat terwijl ik nieuwe schoenen heb……”. Door het hoge tempo dat langs het kanaal ontwikkeld werd kon helaas geen aandacht meer worden besteed aan deze opmerking. Het was koers !! Na twee uur werd Horn bereikt en gezegd kan worden dat niemand het op zijn slofjes had gedaan.

Was het zaterdag nog koud en bewolkt, zondag een geheel ander beeld: de zon was terug en de temperaturen zorgden er zelfs voor dat het “korte-broeken-weer” was. Zaterdag koers, zondag niets van dat alles of……”hollen en stilstaan”. Het ging op zondag maar over één ding: Schoenen !!!

Nog behoorlijk op zijn “schoenen” cq tenen getrapt was het Dion die na 2 km een heelIMGP2459 peloton tot stoppen kreeg. “En nu zullen en moeten jullie maar eens naar mijn schoenen kijken want anders ga ik niet verder” , aldus een opstandige Dion. En toen het 2 km verder weer afstappen was leek Dion wel een communicantje die gisteren duidelijk te weinig aandacht had gekregen. Bij deze stop kreeg iedereen de onderkant van de schoen te zien: geheel carbon hetgeen duidelijk een gewichtsbesparing oplevert….. Nog steeds langs het lateraal kanaal fietsende (nou ja, fietsen…???) werd zelfs nog eens gestopt……”deze schoenen leveren zelfs op langere afstanden een behoorlijke energiewinst op”, zo klonk het uit Dions mond. IMGP2458

Gelukkig kwam hierna een snelle fietser voorbij en zoals gewoonlijk: snelle voorbijfietsende fietsers worden niet getolereerd en dus ging het in de achtervolging, werd aangehaakt en…. voorbijgestoken !! Toen de fietser afhaakte was het even verderop weer raak: vlak voor de brug in Maasbracht moest het peloton weer van de fiets en kwam dion ook een beetje met beide “schoenen” cq voeten terug op aarde. “natuurlijk heb ik deze schoenen kunnen kopen omdat het een koopje was, 66% korting, daarvoor kon ik ze toch niet laten liggen…???” was het commentaar. Na deze stop wist iedereen reeds dat vandaag geen grote afstand overbrugd zou worden maar toen in Thorn ook nog eens gestopt moest worden (nu voor de processie) barstte Dion helemaal los: “ik weet het jongens, de schoenen zijn misschien een maatje te groot en de blauwe kleur past ook niet echt bij mijn groene fiets en mijn oranje pakje maar wellicht dat nog ooit eens in een blauw pakje op een blauwe fiets zal fietsen…!IMGP2460

Na anderhalf uur (en 35 km !!) kwam het peloton weer terug op het paparazzipleintje. een heerlijk zondagritje, misschien dat een rose pakje de volgende week kan zorgen voor een rustig ritje…..??? In elk geval…dit keer geen energiewinst geboekt………..

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op naast de schoenen lopen…..

  1. Anne zegt:

    sjoon sjeun!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s