Lars wint de tour….!! (4)

Het pinksterweekend 2013 mag bij de een weer bijgeschreven worden als het weekend van de illusies (zie Nederlandse resultaten in de giro d’italia) maar de kijk die ik reeds in 2009 (bijdrage 31 december 2009 !!) in de glazen bol deed is nog superhelder !! Ik zag één ding: een Limburgse tourwinnaar in de persoon van Lars Quaedvlieg …!!

1e plek te Nandrin (Be)

1e plek te Nandrin (Be)

Vervolgens heb ik in januari 2010 en in mei en juli 2011 gewag gemaakt van dit heuglijke gebeuren en ik ga u niet teleur stellen want “the story of Lars wint de tour” krijgt een vervolg want: hij gaat ‘m winnen !!!!

Ik denk nog even terug aan het moment in de Ster ZLM Tour toen Michael Boogerd een sprintje maakte om met deze “youngster” op de foto te mogen…….CIMG2710

En, ik hoor Lars achteraf nog mompelen:  “Het is dat hij (Michael red.) het zo graag wilde maar als ik met iemand op de foto zou willen dat zou het met Fabian, Tony, Andy of….Lance zijn”. Maar toch had hij veel respect voor de prestaties van Michael: “een trainingsbeest die alles deed voor de sport”.  En met “alles” doel ik dan op zijn inzet en aanwezigheid bij de talloze goede doelen en uiteraard ook de sportieve prestaties.

Over doelen gesproken: terug naar de man met een “doel”: het winnen van de tour !

maandag 25 maart 2013 de Limburger

maandag 25 maart 2013
de Limburger

Na het lezen van de eerdere edities van “Lars wint de tour” zijn er reeds vele volgers die op maandagmorgen de krant eerst openslaan bij de sportuitslagen om te kijken wat Lars gemaakt heeft.

Lars, de jongeman die in zijn vrije tijd onderuitgezakt op de bank (ja…veel rusten is nu al aangezegd) naar programma’s als South Park, de family Guy of snellere programma’s als Top Gear  of Sporza kijkt, is op de fiets niet de dromer maar de attente, voorin fietsende man met dat ene doel: winnen !

En winnen deed ie !!! Op 14 april is in Nandrin, in de Belgische provincie Luik, een

Lars voert de kopgroep aan

Lars voert de kopgroep aan

selectieve omloop met een smerige klim. Een koers over 71 km en na 1 uur en 53 minuten is het Lars die de Belgen Milan Menten en Koen Daerden het nakijken gaf. Sprinten…?? Nee, het werd geen sprint ! Met 10 seconden verschil wist Lars deze koers op zijn naam te brengen. Een internationaal hoog aangeschreven koers is binnen !!!

Tijdens de districtskampioenschappen tijdrijden op hemelvaartsdag werd in

op weg naar de titel

op weg naar de titel

Arcen ook weer de maat genomen van de concurrentie. Stan Bertram en Yente Clauw hadden het nakijken en de tijdrittitel 2013 is binnen !!! …….en de vergelijking met Gösta Petterson komt steeds dichterbij. (Gösta won in 1971 de Giro d’Italia met 2min32 voorsprong op Herman van Springel en…laat deze Herman de Tour met 38″verliezen van de Nederlandse 1e tourwinner Jan Janssen dan mag duidelijk zijn dat Gösta een geweldig voorbeeld is !).

Dat de resultaten van Lars niet onopgemerkt zijn gebleven blijkt uit het feit dat Lars door de Nederlandse bondscoach is opgeroepen om deel te nemen aan de  Trofeo Karlsberg, een etappewedstrijd die van 30 mei tot 2 juni  in Saarbrücken wordt verreden.

Of we Lars daar reeds op het podium mogen verwachten..?? Lars, je weet dat al je volgers in die periode het “world wide web” en de krant uit en te na zullen uitpluizen want …wie moet verdorie die tour anders winnen…???

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op Lars wint de tour….!! (4)

  1. Ger Hermans zegt:

    Klopt ook nog, die deelname aan Trofeo Karlsberg. Lees morgen in Dagblad De Limburger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s