Moederdag !!!

Vandaag is het dan weer zover. Een keer per jaar is er een speciale dag voor degenen die dit het meest toekomt: de moeders !! Altijd klaar staan, de boterhammen (in sommige gevallen) smeren, zorgen dat er wat op tafel komt (wat zou menigeen er een stuk afgetrainder uitzien en niet te vergeten, degenen die zich niet langs de poets, de afwas, de was of de strijk probeert te strijken…….

Ja, ook ik sta even stil bij mijn moeder; zorgen en altijd klaarstaan. De herinnering zegt me dat ze het goed heeft gedaan !! en dat haar ook deze zonnige knipoog toekomt !!

Sommige moeders zoeken de zon op: naar Spanje, Italië of zelfs Bulgarije en zetten zichzelf in de zon; anderen worden in het zonnetje gezet door het ontvangen van die dikke bos IMG_3209bloemen. Ja, de seringen maken de blits en zorgen bij menig moeder voor een heerlijk ruikende paars-witte kamer of gang.

En…menig moeder verlangt juist op deze dag naar die oase van rust en zegt tegen vader: “ga jij maar fietsen”.

“Geen weer om te fietsen met deze buien, deze harde wind en deze kou maar Carin stuurde me op moederdag fietsen en dus ben ik  maar gegaan…!!”, IMGP2141aldus een steeds naar de dreigende luchten kijkende Dion. Het is de routecommissaris die de buienradar uit en te na bestudeerd heeft en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een rondje heeft uitgestippeld dat de nattigheid wel eens weg van het HRR-peloton zou kunnen houden.

In de Weerd aan gekomen is het omkijken (“daar regent het nu”) en als naar rechts gekeken wordt dan ziet men in Linne erg donkere wolken hangen (“als we daar aankomen dan is de regen daar al overgetrokken”). Wijsheden die ook nog eens perfect uitkwamen: de weg was nat maar geen spatje regen !! Via Maasbracht ging het de Maas over richting Thorn maar…… een druppeltje en de “commissair” dirigeerde de groep meteen een andere kant op en….. het bleef wederom droog !!

Toen Dion in Wessem dacht dat het richting Horn ging had hij buiten de routecommissaris geteld. “Het is geen vaderdag vandaag en daarom geen cadeautjes, we hebben nog een km of 15 te gaan !!”. Als vervolgens via Grathem naar Heel wordt gekoerst zien de renners rechts wederom erg donkere wolken samenpakken. “En toch gaan we nog via de sluis langs het kanaal” was het gedecideerde commentaar van de routecommissaris. Op het paparazzipleintje aangekomen bleek dat er geen 5 minuten langer gefietst had moeten worden: de hemelsluizen gingen volop open en moeder….. ze werd in elk geval niet getrakteerd op een modderig pak dat meteen de was in zou moeten  !!

 

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, hamburg rabo racers, Overig. Bookmark de permalink .

Een reactie op Moederdag !!!

  1. Anne zegt:

    Het verhaal en Bulgarije zijn mooi!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s