de ballen…!!

Zaterdag 11 mei was alweer eens zo’n dag. De hele morgen mooi weer en toen het tijd werd om me op te pakken om naar postert te fietsen…..stortregen boven het paparazzipleintje en omgeving…!!! Balen want een zaterdagmiddagtochtje naar de ballen..!! en ook nog eens een mooie tocht naar Gereonsweiler….. hij stond rood omcirkeld in mijn agenda ! De enige fietser die ik buiten zie is de postbode en ik weet zeker: die heeft er ook geen zin in…!!

wat een weer om 12.00 uur !

wat een weer om 12.00 uur !

Dus stond er niet veel anders op dan tussen de buien door met de HRR voor dat tochtje “in de buurt” te blijven. Ongetwijfeld zal het weer hard gaan en dus is het zorgen dat het bordje niet te vlug leeggegeten wordt. Zonder te ‘linkeballen” is het gewoonweg zuinig zijn en zuinig blijven.

Bij het vertrek van de HRR tocht bleek dat bovengenoemde alinea in zijn geheel niet opging  want….. er was namelijk nog een “derde bal” in het spel. Een bal die weleens bij “propere vetzek” voor komt. Als men weet dat een tochtje van 60 km (verzet 39×16) ruim 11.000

het lijkt wel een zegegebaar: "ik heb er drie...!!!"

het lijkt wel een zegegebaar: “ik heb er drie…!!!”

pedaalomwentelingen geeft dan geeft dit aan dat er heel wat heen en weer wordt bewogen op die enkele vierkante centimeters dan mag duidelijk zijn dat men veel aandacht moet geven aan dit “broekbereik”. Gewoon in de “blote naakse” op die zeem en niet ook nog eens een schurend “slippertje” gebruiken. Je wil wel proper zijn maar uiteindelijk dus….die propere vetzak !!!

“Wat een geluk !!!” klonk vanuit het peloton toen bleek dat degene met de 3e bal zelfs niet

het afzien van Dion

het afzien van Dion

uit het zadel kon komen en… het tempo gelukkig eens een “normaal” fietstempo was. Ook al is een

....en het genieten van de anderen...!!!

….en het genieten van de anderen…!!!

‘steenpuist’ of ‘karbunkel’, ook wel genoemd de ‘derde bal’ een vrij ernstige en pijnlijke infectie met pusvorming, die zich onderhuids kan verspreiden, het peloton had geen medelijden en ….hoopte in stilte zelfs dat de bal nog een paar weken mooi blijft zitten.

Met een gemiddelde van 28 km werd tijdens deze rit  genoten van de mooie IMGP2313wolkenluchten, de omgeving en kon zelfs naast elkaar gefietst worden voor dat gezellig praatje.   En die “bal” , misschien sla ik de bal wel helemaal mis en heb ik er de ballen verstand van: dat die 3e bal nog maar even blijft zitten, het maakt mij geen bal uit !!!

Dit bericht werd geplaatst in HRR. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s