Gedecoreerde, hoezeeee..!!

30 april.  Alweer een maand voorbij. Alweer een veel te koude maand. Ja, de vorst regeert en het mag duidelijk zijn: vanaf vandaag blijft de vorst regeren !!! (Alex, doe je best op die eenzame hoogte !) Als ik naar buiten kijk dan zie ik gelukkig een heerlijk heldere blauwe lucht en toch…… het regent! Maar gelukkig, het is een aangename regen die op menigeen neerkomt. Regen, die als een warme deken aanvoelt en men ziet de mensen waar de regen op neer komt dan ook stralen.

En…. haalde ik in het vorige verslag nog alle duiveltjes uit het doosje, vandaag wil ik het over ridders hebben !! Lijk ik wel gek ?? Is paparazzi – ondanks vakantie – nu helemaal doorgedraaid ?? en zit hij nog in een reeds lang voorbije levensfase…??

Neen !!! niets van dit alles. Uiteraard wil ik vandaag even stilstaan bij die bijzonder aangename regen, de “lintjesregen” en als die regen ook nog in de vorm van niet zomaar een lid maar …. als een heus ridder in de orde van Oranje Nassau neerkomt op twc lid Jos Willemsen dan mag het kletteren !

Jos, ridder Jos !!, een lans hoef ik niet voor jou te breken, dat heb je immers zelf gedaan  waarvoor dan ook deze welverdiende onderscheiding en ik ga er ook vanuit dat ik je door dit schrijven niet in het harnas jaag want het is een bericht dat met open vizier geschreven is. een onderscheiding omdat je het heft wel degelijk in eigen hand genomen hebt als initiatiefnemer en oprichter van “opleidingbedrijf  installatiewerk” en tijdens de gesprekjes met jou zag ik je enthousiasme meteen boven komen; ook leerlingen spraken vol enthousiasme over hoe jij als directeur van dit bedrijf werkzaam was en…. dat gesprekje met “vakkenvullende leerlingen bij AH” werd dan ook ten zeerste gewaardeerd. Het mag duidelijk zijn en iedereen zal kleur bekennen: je hebt je sporen dubbel en dwars verdiend !!!

Jos, proost !!

Jos, proost !!

Als gesproken wordt over een man die niet op de voorgrond treedt dan doen we hem tekort. weliswaar niet de man van de formaliteiten maar….zich inzetten om anderen beter te maken en zich als lid en voorzitter van Rotary Maas en Roer inzetten voor bijzondere initiatieven zoals stille armoede of weeskinderen in Burkina Fasso. Als copie4gewezen voorzitter van de kascommissie van twc trad hij op een positief kritische wijze op de voorgrond en als Jos tijdens de rondvraag van de jaarvergadering het woord krijgt dan is het muisstil want iedereen weet: nu wordt geen kwatsch verteld !

Sportief gezien treed Jos nu in de voetsporen van menig geridderd Olympisch sporter. Jos, “vrundj” en “pedaleur” van Pro Team Limburg en lid van twc Postert zorgde er enkele jaren geleden voor dat de C-groep wat meer lucht kreeg. Dat de C-groep een snelle bandenwissel kan realiseren is bekend maar dat het nog sneller kan: Jos regelde de CO2 patronen !

Jos, “eine dieke proficiat” met je verdienste en het behagen van Hare Majesteit om je te decoreren als Ridder in de Orde van Oranje Nassau in de wetenschap dat het alles relativerende en stimulerende thuisfront zeker zal mogen meedelen in de felicitaties !!! En wie weet, wellicht dat we binnenkort nog een “ridderronde” van jou tegemoet mogen zien die ons langs burchten en kastelen zal voeren of……, misschien  zal deze “ridder” ons een langs de vele molens sturen………

Maar eerst volgde woensdag 1 mei een traktatie voor de c-groep. Of Jos de ridderorde ook opgespeld had tijdens de fietstocht ………???1 Mei 2013 3

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s