Rondje Duivelsbosch

Bij sporthal de Wieë stonden rond de klok van een kleine dertig man aan de start en toen de C-groep op pad ging bleven er slechts tien over.CIMG7033

Dat er maar 10 rijders aan de start stonden voor deze tocht kon maar één reden hebben: de kou. En mocht dit niet de reden zijn dan zou het ook nog kunnen liggen aan de afstand, andere verplichtingen of het heuvelachtige karakter van de rit. In elk geval 10 rijders die voor de duivel niet bang zijn…!!!CIMG7040

Via Waldeslust gaat het over – voor mij – onbekende wegen oostwaarts. De windturbines draaien op volle toeren, dit in schril contrast met de vleugellamme molen. CIMG7050Twc postert heeft enkele specialisten op routegebied over het Duits en na de rit van vandaag mag duidelijk zijn dat ook Sjra Maessen het predicaat “specialist” mag dragen.

CIMG7051Het tempo ligt vanaf de start hoog en in het laatste wiel is het behoorlijk harken om de aansluiting niet te verliezen. Als we langs het vliegveld van Heinsberg komen moet ik meteen denken aan de 2 Limburgers die vandaag met zo’n propellorvliegtuigje naar Zuidafrika vliegen. Gisteren op het nieuws, vandaag live met twc postert erbij !!!!

Hierna gaat het richting de rivier de Wurm; CIMG7055we volgen het riviertje totdat we bij kasteel Zweibruggen komen. Die mooie foto??? Jammer want het toestel laat me enigszins in de steek. Het kasteel heeft een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1300. Thans vinden er huwelijken, concerten en tentoonstellingen plaats. Mooi dus om langs te fietsen en….misschien zelfs eens een blik in het kasteel te werpen….. Maar het gaat op deze zaterdagmiddag verder…geen kunst, geen cultuur maar sport ! Maar om de CIMG7058CIMG7059natuur helemaal uit het oog te verliezen…?? Verder gaat het langs mooie Schlösser en wälder waar de mistletoe takken ruimschoots aanwezig zijn en….de eerste klimmetjes dienen zich aan !!

Als via een mooie afdaling een grote weg opgedraaid wordt zitten we ineens weer in Nederland en …….. wordt aangegeven dat het zo meteen rechtsop en niet CIMG7062rechtsaf gaat !! En het gaat op !!! Als de naam “duivelsbosch” ook nog eens in beeld komt kan ik maar een ding constateren: verduveld !!! mijn fototoestel wens ik hel en verdoemenis toe !!

En…. net bezig aan de klim is het Robert die alle duivels uit de hel vloekt… hij komt te poat te staan !!! Uiteraard mocht hier geen foto van gemaakt worden maar …voor geld kan men de Duivel doen dansen maar Paparazzi….. die is niet om te kopen ! CIMG7069

Maar ook wegslippende achterwielen en dus is het zaak om in het zadel te blijven. Degenen die niet de preview en het bijbehorende grafiekje van de klim bestudeerd hadden waren hier duidelijk in het nadeel. Een weg..?? Nou, het lijkt meer op een fietspaadje en degene die zigzaggend over de weg omhoog probeert te komen maakt veel kans om naast de weg in het grind te komen. Boven aangekomen wordt nog even die groepsfoto CIMG7075gemaakt bij CIMG7080Rolduc en daarna gaat het via Kerkrade en Heerlen naar de Mont Chevre, alweer CIMG7082een mooie – voor de meesten onbekende – klim ! Hierna wordt Landgraaf bereikt en door het landschap gaat het op en neer om….weer in Landgraaf uit te komen !!

CIMG7096Vervolgens gaat het over het Duits met de wind vol tegen weer richting Postert. soms vallen er gaten in het peloton, hetgeen erop wijst dat bij menigeen al behoorlijk het vet van de soep is. Ja…de deur staat in de achterhoede van de groep wagenwijd open !!!

Via Stahe en Gangelt gaat het vervolgens richting Saeffelen en in Waldfeucht is de koek  voor een viertal op: er moet “Kuchen” komen  want, aldus Ton: “’t is te koad väör ies…..!!”.

Het laatste cadeau van Sjra deze dag was toch wel dat hij iedereen 2 km schonk. Met 88 km op de teller werd Postert bereikt. De meesten hadden de vogel af ! De uitspraken van menigeen om maar weer snel ditzelfde rondje nog eens te doen spraken in elk geval boekdelen. Sjra, het was een mooie rit !!

20 April 2013 120 April 2013Dat het ook anders kan bleek in Berg: de C-rijders zaten keurig in het zonnetje te genieten en hadden het hoogste woord. Er waren immers verhalen genoeg te vertellen. Over die lekke band bijvoorbeeld die weer snel en vakkundig werd hersteld door Wim en companen of….dat het heerlijk was dat er weer eens lek werd gereden want door de harde wind was het goed om even tot rust te kunnen komen….. En uiteindelijk: die heerlijke kop koffie met bonbons !!CIMG7097

Het is avond….het is weekend !! Ik heb dorst ..!! Wat kan ik niet beter nemen dan ……. inderdaad….een Duvelke !!!

noot: paparazzi gaat er even vantussen en berichtgeving zal ruim een week eruit liggen !!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Rondje Duivelsbosch

  1. Rinze zegt:

    Weer genoten van dit prachtig,humoristisch verhaal!
    Jan geniet van je zeer verdiende vakantie!
    Rinze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s