Kennedymars 2013 (1)

niet te los...niet te strak !

niet te los…niet te strak !

Voordat om 5.00 uur het startschot klinkt heeft reeds veel eerder een ander “mooi” geluidje geklonken: de wekker !!! Ook bij de Walkers !! Om 3.00 uur (ja, het wordt een erg lange dag) klinkt bij de Walkers het startsignaal van de dag en zoals bij elk groot evenement is er toch wel een gezonde spanning aanwezig bij de walkers. Froukje laat zich de schoenen keurig vastbinden en John Walker zelf heeft – het komt me allemaal erg bekend voor – nog een extra gang naar de gang nodig…..

Frank van K.,  kampioen van Horn 2014 ???

Frank van K., kampioen van Horn 2013??

Om 4.00 uur worden de Walkers opgehaald en als het al 5 minuten over 4 is en er nog steeds niemand is is het toch wel spannend allemaal…..zal Paparazzi naar Sittard moeten rijden…?? Als Frank van K. (hij wil dit jaar absoluut de beste van Horn zijn) om 4.07 aankomt kan het grote avontuur beginnen: “de IMG_2713Walkers zijn aan hun grote uitdaging begonnen !!!!!”.

Dat Frank van K. een snelle tijd wil lopen is te merken: op z’n ellefendertigste – hij is zich aan het sparen – tuft hij naar IMG_2715Sittard met het gevolg dat de start maar net gehaald wordt….. Om vijf minuutjes voor vijf arriveren de Walkers aan de start en zien 7 personen (6 man en 1 vrouw) die aan de 1e tocht deelnamen het veld wegschieten.

6.00 uur…. geen radiocontact met de Walkers mogelijk. De telefoon wordt naar de mailbox gezonden. Een goede zaak want ongetwijfeld wordt de eerste uren met de ogen dicht gelopen om krachten te sparen en de gemiste slaap nog enigszins op te vangen.               7.23 uur: Het eerste contact met de Walkers !!! Zowel Froukje als John lopen er heerlijk bij.

IMG_2757 Het gaat door Susteren. De temperaturen zijn heerlijk en….er is bijna geen wind. “perfecte omstandigheden”, aldus John. “Het is genieten en ein lint wanjeliërs….det is pas sjoan..!!!, aldus Froukje.

8.01 uur: De eerste 18 kilometers zijn al onder de zolen vandaan gelopen. De Walkers gaan goed !!! Volgens John zijn dit moeilijke kilometers want het is druk. “De start schiet nooit op en daarna is het voetje aan voetje en voordat men eindelijk in het tempo komt zijn al 5 kilometer voorbij…”.

9.16 uur: de Walkers zitten in het open veld voor Postert, waar de koude wind vrij spel heeft. Het is heerlijk wandelweer !

10.00 uur Paparazzi heeft post gevat in Postert. Dat “P” inmiddels een bekende IMG_2721verschijning is blijkt uit de vele reacties. Koud uit de auto word ik al toegeroepen “hé walker…!!”. Ja…de site wordt druk bezocht. Good old Piet Sevriens heeft zich op het laatste moment nog eens voorgenomen wederom dit kunststukje te gaan flikken. 77 jaar en nog geen stukje sleet…. IMG_2766Ook Hub van Nel (helemaal uit Tegelen) is van de partij, een sportman die naast voetbal, tennis en rennen nu ook de wandelschoenen heeft ontdekt.

IMG_273110.15 uur. De Walkers arriveren in postert. Man van dienst Hans heeft de stoeltjes klaar staan en de bouillon wordt keurig ingeschonken. John gaat hier – en dat na 28 kilometer – IMG_2742voor een schoenenwissel. De Walkers zien er fit uit en op de pas zit nog geen sleet. In de sporthal van Postert is een totaal ander beeld : blaren prikken en mensen die het erg moeilijk hebben en het is de vraag of zij vanavond Sittard bereiken, te poat…!!IMG_2750

11.00 Bij de aspergevelden tussen Berg en Mofert zijn mooie plaatjes te schieten en is het IMG_2760wachten op de Walkers. Stilstaan is toch wel pin lijden, zo zeggen de meeste volgers. Zo zie ik de van der V’s uit Horn en de dochter van Piet uit Herten. Even dat praatje maar…meer oog voor de hoofdrolspelers en speelsters , die inmiddels aan kilometer 35 zitten. Bijna de helft !! Hier tref ik ook een andere loper, oud twc-er Remy. Het oogt goed en als ik even met hem oploop besef ik pas hoe hard hij loopt en…ben ik blij dat ik hem kan laten lopen..!!!

Dat ik niet kan fietsen vanmiddag is me thans duidelijk: bij dit evenement mag paparazzi niet ontbreken !!                   De komende 5 uur geen updates want: paparazzi is op route !!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s