Kennedymars 2013 (2)

Om twaalf uur tref ik de Walkers in Montfort en is de stemming opperbest. Ook Montfort is een echte Kennedymars halteplaats, veel volgers en…veel gezelligheid. Orkestjes zorgen IMG_2745zelfs voor danspasje bij de wandelaars. In Montfort staat de bevoorrading weer klaar en staat wederom die bouillon (voor het zout) en dat broodje op de Walkers te wachten. Opa Hans heeft zichtbaar schik in zijn werk en …. snoept hij danig mee van de voorraad !

Maar….. het is pas 12 uur. De tocht is “pas” 7 uur onderweg. De kruisgang zal voor velen nog moeten beginnen en…zowaar zie ik al grimassen op enkele gezichten.

CIMG6861Het is 1 uur: standplaats Maasbracht. Hier kom ik meteen Piet S. tegen. Net de pauze erop zitten en weer op pad. Op zijn tred zit nog geen sleet en zijn woorden over deze tocht zijn enkel optimistisch. Als ik een kwartiertje later de Walkers in Maasbracht zie is het even schrikken: Froukje loopt niet meer gladjes en is met haar rechterbeen aan het trekkebenen. Oei…dat wordt nog afzien…..!!!! Maar… nog even door Maasbracht, dan de brug over en dan zal Froukje in Wessem even plat kunnen liggen en zullen de handjes van opa de pijntjes er uit gaan strijken.

CIMG6868Voor mij is het even afscheid nemen van het Middenlimburgse en zak ik af naar Dieteren, waar de wedstrijdlopers – ze liggen vanwege de kou een uur !!! achter op schema van het vorig jaar – nog passeren. Mensen in korte broek en sommigen zelfs met korte mouwtjes komen voorbij…….en dat met 2 graden celcius !! op de thermometer.

In Roosteren is het erg druk want hier komen nu reeds de wandelaars van de Swentibold mars, het kleine broertje van de Kennedymars,  voorbij.CIMG6872 Een tocht die met zijn 40 km niet onderschat mag worden. Meteen in Roosteren alweeeeer een bekend gezicht: het is twc-er Wim Diesch, een gelouterde wandelaar die reeds vele malen Valkenburg-Banneux heeft gelopen en daarnaast reeds drie maal de Kennedymars heeft uitgelopen waarvan de laatste maal in 1988 (ook een jubileumeditie). Voor Wim is dit “kinderspiel” echter een Kennedymars is niet meer aan hem besteed, “kost teveel training”, aldus Wim.

Als ik hierna verder de Swentibold mars volg besef ik dat ik in een toch wel erg CIMG6876drukbezocht gebeuren ben beland: geen doorkomen aan op de dijk naar Maaseik en de binnendoorseweg naarCIMG6877 Vissersweert en Illikhoven is alleen te doen als het fietstempo minder dan stapvoets is. En zie daar…alwéér bekenden..!! Buurman Wil en dochter Esmée hebben ook de stoute schoenen aangetrokken en…gaan als een pijl !! Nog even poseren, dat telefoontje met het thuisfront en..weer op pad !!!

CIMG6884Maar…. ik moet verder naar het zuiden want ik weet zeker dat de “Walkertjes” (Maartje, Miranda, Astrid en Kim) op route zijn. Als ik hun in Vissersweert tegenkom zie ik een lollige en vrolijke groep, keurig uitgedost met oranje hoed. Het gaat goed en de verzorging van man, vader, opa Hans is hier nog nietCIMG6888 vereist…… “die is bij de anderen harder gewenst”, aldus Miranda. Maar…ook hier dienen de eerste pijntjes zich langzaam aan. Als het over de dijk (met mooi uitzicht op Maaseik) naar de weg Roosteren-Maaseik gaat komt de snerpende wind de wandelaars tegemoet. Nadat de Walkertjes van de dijk zijn en Roosteren bereikt is weet ik dat het goed zit en verlaat hun om op zoek te gaan naar de Walkers en zet koers naar het 62 km punt: de stad Maaseik. CIMG6892

wordt vervolgd.

U kunt het morgen lezen in “Kennedymars (3) de ontknoping, de uitslag, de reacties, de ontlading….!!!”.

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s