preview Kennedymars

Paaszaterdag is het weer zover: Limburgs grootste “wandelhappening”, de Kennedymars, zal vanuit Sittard een grote ronde “Sittard” maken. Vanuit de stadssporthal gaan de  wandelaars om 5.00 uur op pad om via  Posterholt, Montfort, Maasbracht, Thorn, Maaseik, Dieteren, Susteren en Nieuwstad weer terug te komen in  Sittard waarbij het om één ding gaat: binnen de 20 uur Sittard halen!!.  Strompelende, zwoegende, zwetende en vloekende wandelaars op de route want tijdens deze 80 (inderdaad, “tachetig”) km lange tocht zal iedereen zich wel eens of meerdere malen tegenkomen.

Johnny Walker 2011

Johnny Walker 2011

De verzoeken om wandelaars te volgen stroomden de afgelopen dagen binnen en… één verzoek werd gehonoreerd, het verzoek van de “Walkers”. Omdat ik de afgelopen 4 edities Johnny Walker gevolgd heb stemde ik meteen in om tijdens de 50e editie van de Kennedymars (in 1963 werd hij voor het eerst gelopen door 7 jongens en 3 meisjes van het bisschoppelijk college van Sittard) de 5e editie van John te volgen.

Niet zomaar een tocht want…… het wordt bijzonder. Op bezoek bij de familie “Walkers” bleek dat het niet eens zo’n wandelfamilie is maar…. het is een Kennedymarsfamilie …!! IMG_2665Gaat John ervoor om de tocht ongetraind te doen, dochter Froukje (14 jr.) zal pa vergezellen. Dat de dochter iets van de vader weg heeft blijkt uit de trainingskilometers: zeggen en schrijven 64 !! kilometertjes heeft Froukje de afgelopen weken getraind. Te weinig…??? Teveel…..?? Of…..genoeg…??? Zaterdag zal het “live” te volgen zijn op de paparazzisite !!

Overigens…niet alleen wordt door vader en dochter gelopen, de youngster in de familie,

Maartje en Miranda

Maartje en Miranda

Maartje (12 jr) zal samen met moeder en oma !! gaan voor de Swentibold mars. voor degenen die denken dat dit maar een wandeltochtje is, die kan ik regelrecht  en ook nog eens recht voor de raap meedelen dat ik in mijn hele levensdagen (en dat zijn er inmiddels toch al zo’n 20.258 !!) nog “nooitnie” zoveel kilometer op een dag heb gelopen. De 40 kilometer, waarvoor deze dames gaan, wil toch zeggen dat men 8 uur onderweg is !! De afloop hiervan zal ook live te volgen zijn.

Tijdens mijn bezoekje gisteren zaten de Walkers keurig aan tafel.  “De schijf van 5 is erg belangrijk deze week, woensdag broccoli, donderdag spaghetti met spinazie en vrijdag (ja, het is goede vrijdag) vis. Daarbij een bodem zuivelproducten en veel vers fruit en dan moet het lukken…!!!”, aldus Miranda, die tevens aangaf dat aan tafel de tocht gewonnen wordt. De eveneens voor dit interview uitgenodigde oma Astrid moest deze dag jammer genoeg verstek laten gaan: ze was even te poat naar Asenray (en moest dus ook nog terug).

opa Hans, langste man van de groep, hier actief als trommelaar, zaterdag pendelaar !

opa Hans, langste man van de groep, hier actief als trommelaar, zaterdag pendelaar !

Dat de tocht ook nog eens perfect uitgestippeld is betreffende de verzorging: opa is man van dienst om de dames (en John Walker uiteraard) op beide routes te voorzien van repen, koek, bouillon, drank en kleren……..

Nu nog in de schoenen en…. “walk on…!!”IMG_2668

Hoe het zal (ver)lopen: log zaterdag bijtijds in en volg de “Walkers”.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op preview Kennedymars

  1. johnnywalker zegt:

    Wie elk jaor weer gewéldig!! Noe motte ver um waal oetlaupe! Veer zalle
    ut zeen! B-)

  2. John Geraedts zegt:

    Helaas moet ik melden dat we niet geslaagd zijn in onze missie. Maar we hebben het sjoon gehad. Zeer sjoon!! Zeker ook door het enorme enthousiasme van jou. Geweldig en zeker de stimulans voor Froukje om extra ver te komen. Jan bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s