Jubileumrit: rondje Pierre Fonteyn afgelast !!!

Jubileumrit en opening seizoen.

We hebben lente…!! Daarbij ook nog eens feest !!! de lenterit staat op 23 maart 2013 op het programma; een lenterit voor de jubilerende 40-jarige trim- en wielerclub posterholt ! Maar jubelstemming…?? Niks van dat alles ! Het is koud en even de neus naar buiten stekende zorgt ervoor dat de neusdruppel al bijna bevriest….. Menig gelouterde twc-er kan IMG_2656zich wellicht nog herinneren dat het in maart 1958 ook koud was maar deze koude bij de start van het fietsseizoen….. nee, zoiets heeft nog geen enkele twc-er meegemaakt. Voor een dergelijke koude in maart moeten we toch terug naar 1845 !!. Op 24 maart in dat jaar was het Pasen en toen konden de paaseieren op het ijs worden gezocht…..

Terug naar 23 maart 2013. Rond het middaguur gevoelstemperaturen van minus 8. Start van de traditionele opening van het seizoen is het rondje Pierre Fonteyn, waarbij een eerbetoon wordt gegeven aan de reeds enkele jaren overleden bedenker van deze route in

"Siberische" maart in Limburg met harde wind en sneeuwval zorgt voor afgelasting

“Siberische” maart in Limburg met harde wind en sneeuwval zorgt voor afgelasting

het bijzonder en aan de andere overleden leden van de club in het algemeen. Een opening waarbij men zich toch wel andere weersomstandigheden had voorgesteld want bijeenkomst is 20 !!! (ja, twintig) minuten voor een.  Twintig minuten kou lijden, “pin lieje” om ook nog eens strak in het gelid te staan voor de fotograaf. Tja…dat strak staan zal met deze temperaturen geen probleem zijn !! En die foto…?? Er is weinig ruimte voor die lach en als men over 10 jaar naar deze foto kijkt dan zal de eerste gedachte zijn: “wat is dat voor een club…???” Allemaal Michelin mannetjes …!! Dat het op 23 maart 2013 bar en boos was en dat menigeen met 7 lagen kleding aan de start stond….dat ziet men in 2023 niet meer aan de hand van die foto……..

Voor menigeen zullen het de eerste km’s van het jaar zijn waarbij de bandjes van het vorig jaar niet eens bekeken zijn laat staan dat ze al verwisseld zijn. Kans op lek rijden is dan ook nog eens levensgroot met gevolg: nog meer pin lijden… Er zit dus maar een ding op en dat is een besluit nemen: een wijs besluit nemen !!

De jubileumrit  is AFGELAST…!!!! Voor velen zal het ongetwijfeld “de” gelegenheid zijn om alsnog contact op te nemen met het secretariaat om in oktober mee te gaan naar het warme Mallorca.

Mallorca, 21 maart 2010 in de korte mouwtjes in Soler op het terrasje

Mallorca, 21 maart 2010 in de korte mouwtjes in Soler op het terrasje

Dat door het ene besluit meteen de rayonhoofden van de andere vereniging bij elkaar geroepen werden mag duidelijk zijn ! weer of geen weer, plus 30 of minus 10 graden op de teller…… voor de HRR maakt het allemaal niet uit. En dus zal er om klokslag 1.30 uur vanuit het paparazzipleintje gestart worden voor de “hot chocolate” route. De oostenwind zal gemeten worden en het zal louter van noord naar zuid en van zuid naar noord gaan.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers, twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s