Primavera op Limburgse wegen…

Zaterdag 16 maart, 13.00 uur locatie paparazzipleintje in Horn.  “Limburgse Primavera..!!”. Meteo Horn geeft aan:  5 graden celcius, een koude zuidenwind (21km/u) en licht bewolkt. Kledingadvies: 3 lagen (uiteraard lange broek !)

Erbij zijn is erbij horen en uiteraard betkent het: mee kunnen praten over dramatiek en heroiek..!!

Als om 1 uur afgetrapt wordt is één ding duidelijk: een meer dan normale belangstelling voor deze klassieker. Of het te maken had met het feit dat de professionele primavera naar de zondag verplaatst is…?? Of had het te maken met de “nakende” start van het twc seizoen in het bijzonder en het fietsseizoen in het algemeen ..?? De organisatie van de HRR gaat in elk geval voor geen enkele organisatie of weersomstandigheid schuiven en dus zal de Primavera op Limburgse wegen voor eens en altijd op zaterdag gereden worden.

Via het lateraal kanaal gaat het met de wind vol op kop richting de sluizen van Heel om vervolgens bij de stuw de Maas over te steken. Al na enkele km’s moet een enkeling de rol lossen maar gelukkig wordt bijtijds omgekeken en kan het “en groupe” weer verder. Een ander zegt: “als het te gek wordt dan draai ik wel om” maar deze woorden worden meteen gecounterd door de routecommissaris: “samen uit, samen thuis”. In het achterland van Brachterbeek is het draaien en keren en na een zevental km’s buitengebied gaat het richting de sluizen van Maasbracht om lateraal aan een ander kanaal (het Julianakanaal) naar Stevensweert te koersen. De wind is koud en het waait behoorlijk; voor degenen die niet op kop fietsen is motto “hoeke”, of beter gezegd, wegkruipen achter de rug van de voorganger.

Nadat de groep door Ohe en daarna ook nog eens door de Laak “gesneden” is wordt vanuit
CIMG6811de achterhoede om een stop geroepen en inderdaad….het is “prostato” die even van de fiets moet. Robert geeft nog aan dat hij onder deze omstandigheden toch echt niet de blaas kan ontspannen: “’t geit zo hel, alles is gesjpanne en de kute kwaeke….”, aldus Robert, die zich in de koude omstandigheden even warmfietst voor de reis van a.s. dinsdag naar de Noordkaap (“en daar is het minus 20 graden !!!).

Tijdens de stop wordt het peloton voorbijgefietst door enkele fietsers uit Grathem en als één ding niet kan dan is dat toch wel dat een HRR-peloton voorbij wordt gefietst. Na deze CIMG6810“prostato”stop is het dus pas echt koers ! Stoempe en vol in de beugels en met tempo 39 !! (en hartslag 171) tegen de wind gaat het in de achtervolging en is het “d’rop en d’rover !!!!).   De achterhoede van het peloton hoopt in Maaseik dat het ergste geweest is en dat het met de wind in ’t hat richting Paparazzipleintje gaat. Wind in de poepert maakt dat het tempo
CIMG6813strak blijft…zelfs strakker dan strak totdat Dion “lek” roept. Dat Dion met een ernstige vormcrisis kampt mag duidelijk zijn: binnen een week twee maal lek (de vorige week vlak voor de klim van de Redoute en nu vlak voordat het “op” gaat in Ophoven). Vermoeidheid zorgt er bij deze onfortuinlijke voor dat het zicht op de steentjes en de kuiltjes minder wordt met gevolg: te poat staan……

Gemor in de groep want het stilstaan zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur bij de renners naar het vriespunt gaat. Gelukkig is er altijd wel hulp te vinden als een heel peloton op pad is en dus kan na deze verplichte stop van 5 minuten iedereen weer op de fiets. Dat het koers blijft mag duidelijk zijn en als de teller thuis op 58 kilometer staat en een tijd van 1 uur en 58 minuten geklokt wordt dan mag duidelijk zijn dat het moyenne rond de 30 lag, een primavera waardig !!!!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers, HRR. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s