Wintersport

Het zit er weer bijna op !!! Nog een week of drie en de astronomische winter is voorbij en krijgen we volgens de kalender de lente. De meteorologische lente laat niet meer zo lang op zich wachten: op 1 maart begint volgens de weerkundigen de lente … !!! Geen winterkiekjes meer maar op zoek naar voorjaarsplaatjes om het weernieuws op L1 te halen……

Afgelopen weekend was het echter nog niet zover; termen als sneeuwhoogte, slalom, afdaling, klunen en zich op glad ijs begeven waren in het HRR peloton aan de orde. Dat het wegprogramma afgelast werd mocht geen verrassing heten maar dat de routecommissaris wederom twee erg mooie routes uit zijn helm toverde was voor menigeen toch wel erg verrassend.

Toen op zaterdag 23 februari de route via de normale weg naar het bos voerde vroeg 018menigeen zich reeds af waar het naartoe zou gaan…… Het ging achterlangs richting het mooie kasteel van Horn. Bij het kasteel werd de groep toegejuicht door de kasteelheer; dat het niet alleen toejuichingen waren maar dat het een bevel tot stoppen en…. te poat verder was klonk pas in het peloton door toen de groep reeds via de poort de mooie laan opdraaide. Meteen kwam de groep IMGP2189terecht in een landschap dat deed denken aan de winter van 1963 !!! Sneeuw, een harde noordenwind en een verraderlijk gladde en harde ondergrond geselden het gezelschap Raboracers.  Via Haeler- en Hornerbrook kregen de renners een verbindingsstukje van 50 meter verhard wegdek te verwerken om daarna meteen weer via het onverharde wegdek langs de vroegere stortplaats van Horn richting de Hornerhei respectievelijk Houterhof te koersen.

Een nagenoeg maagdelijk wit tapijt zorgde ervoor dat kuilen niet zichtbaar waren en dat alertheid eens te meer geboden was. Via mooie boswegen kwam de groep uiteindelijk in Baexem aan, waar zelfs even het homobosje doorkruist werd en ja…. daar ging het ook meteen mis ! De routecommissaris had dit stuk (of hij niet durfde ??) niet voorgereden en er moest dan ook diverse malen rechtsomkeerd worden gemaakt. IMGP2194Alleen Dion kon het niet laten en wilde wel eens weten of deze bosgrond ook een beetje IMGP2196zacht aanvoelde………. Kwam Dion in het homobosje nog op zijn “bipsebaam” terecht, ietsjes verder was het alweer Dion die de aandacht op zich vestigde toen hij te poat kwam te staan. Dit keer lag het echter niet aan Dion maar was het paparazzi die een opstopping veroorzaakte om…… die foto te maken….!!!

Na 90 minuten kwamen de HRR uiteindelijk behoorlijk moegestreden aan op het paparazzipleintje, waar de emmertjes met sop al klaar stonden om het materiaal weer in orde te brengen voor de zondagsrit……..

Zondag: sneeuw, een harde noordenwind en temperaturen net onder het vriespunt, IMGP2200kortom: barre omstandigheden..!!! Slechts IMGP2201twee (inderdaad 2 !!!!!) HRR trotseerden de kou en gingen op deze vroege zondagmorgen op pad voor een erg mooie tocht die via de Breule naar de Krang voerde. “Een verraderlijk stukje”, aldus een in een scherpe bocht slippende Dion.  De wegen zijn door de sneeuw niet meer zichtbaar en het de routecommissaris krijgt vooralsnog behoorlijk de veren toegestoken.

IMGP2211Later op de route worden hem die veren echter weer resoluut afgepakt: driemaal keren vanwege een hek, waar alleen wandelaars door mogen….. en ja….de HRR willen alleen maar fietsen. Dat het fietsen bijna niet meer mogelijk was voor Dion kwam door een steeds aflopende ketting. “Ik IMGP2207moet vandaag thuis nog gaan praten voor ander materiaal” was het gedecideerde commentaar.  En toen Dion even later ook nog eens kei- en keihard onderuit ging lag het maar aan een ding: het materiaal….!!!!!!!

Vervolgens was het motto: thuiskomen !! en dat via de kortste weg…… Wederom een mooie route en wellicht de laatste winterse bostocht.

In de kantine stond de cola klaar en kwamen vervolgens meerderen aanzitten. Over “zitten” gesproken……. een aantal twc-heren zit vol ongeduld te wachten op een artikeltje. Mijn mailbox stroomt vol en dreigt over te lopen van “dreigende” verzoeken. Wat te doen….??? Om in winterse termen te blijven: ik heb hun toch maar even in de ijskast gezet……..

Zaterdag 2 maart—————–13.00 uur——————-65km——————— RONDJE TONGERLO

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers, HRR. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s