jaarvergadering twc postert

Menigeen heeft reeds lang uitgekeken naar 23 februari. Het is immers het eerste hoofdstuk van een heus drieluik dat zich de komende weken gaat ontvouwen. Een drieluik met jaarvergadering, feestavond en absolute klap op de vuurpijl uiteraard de start van het seizoen 2013 op zaterdag 23 maart om 12.45 uur !!!

CIMG6632Tussen de sneeuwbuien door had toch het respectabele aantal van 51 personen de weg naar zaal Roerzicht gevonden en als de voorzitter om vijf over vijf de aandacht vraagt om het in memoriam voor Wim van Soest voor te dragen is het meteen muisstil.

Dat de drankjes geheel voor rekening van de club kwamen maakte deze vergadering voor menigeen meteen al een tot een heus feest. De voorzitter deelde vervolgens mee dat de eer van het eerste nieuwe lid in het jubileumjaar te beurt valt aan Twan van Appeven. De gemiddelde leeftijd is hierdoor meteen met een jaar gezakt !! Twan, van harte welkom en we wensen je allemaal heel veel fietsplezier (en kopwerk)  toe..!! Voorts wordt melding gemaakt van de ziekte van Willy Beurskens. Willy, van harte beterschap !!!

CIMG6630Het jaaroverzicht werd weer op de vertrouwde en prima wijze door secretaris voorgedragen. Erg verrast was hij dat hij later in de vergadering nog in het zonnetje werd gezet door de voorzitter. 25 jaar secretaris en zelfs 30 jaar redactielid zijn zaken die de verdienste van Jan Rieken voor de club weergeven. Jan, veren die je toekomen !! en daarbovenop….. nog een dikke chapeau !!!

Dat het aantal deelnemers tijdens de ATB tocht enigszins tegen viel was duidelijk maar… erCIMG6621 werd nog winst gemaakt !! Dat het steeds moeilijker wordt om verkeersregelaars en anderszins vrijwilligers warm te krijgen om in de kou te staan is een aandachtspunt waar in een kleine groep nog over van gedachten zal worden gewisseld. Buiten kijf moet staan dat men als lid (gevraagd of ongevraagd) ter plekke moet zijn om hand en spandiensten te verrichten. De positiva komen immers ook ten goede aan ons !!!

Dat Rinze afscheid nam van het bestuur was geen verrassing. Na een mooi en enigszins CIMG6626emotioneel dankwoord van de voorzitter kreeg Rinze een welverdiende attentie en voor het immer relativerende thuisfront “eine dieke poes blome..!!”. Dat de leden staan te popelen om achter de groene tafel te mogen zitten bleek ook nu weer: meteen stond de opvolging van Rinze al klaar in de persoon van CIMG6623Ton van Schoote, ook wel bekend als downhilltoni of…als webmaster van twc. Zijn sporen heeft hij dus  al  digitaal verdiend en dat hij het verttrouwen van twc geniet toonde het luide applaus bij zijn benoeming.  Om een wereldreiziger de centen toe te vertrouwen lijkt me in dit dure jubileumjaar een gewaagde stap maar indachtig de woorden van Robert: “wie niet waagt, wie niet wint” vertrouw ik erop dat hij als een kloek op de centen zal passen…!!!

Dat de kascommissie bijna viel over een niet CIMG6627opgemaakt bonnetje was wel erg streng maar dat Dennis ook goed had meegedacht om centen te besparen door eens te gaan shoppen bij een andere drukker van het clubblaadje maakt dat ik hem in elk geval geen “bon” geef voor te moeilijk doen….

De mededelingen vanuit het bestuur verdienen meer dan lof: Geen contributieverhoging !! Een mooie vernieuwde website  !! met de mededeling dat degenen die geen “kompjoeter” Maan Wassenberg Roermondhebben (MAAN, je bent de enige !!!) ook alles via de smartphone kunnen volgen…..  waarop  Maan repliceerde met “ik ben gelukkig mobiel….mer zoa mobiel auch weer neet….!!!”. Dat de vergadering instemde met de helmplicht kan ik – als groot voorstander en ervaringsdeskundige – alleen maar toejuichen. Dat twc-leden op 15 juni a.s. als begeleider bij een door het Toon Hermanshuis georganiseerde fietstocht participeren werd door veel leden gedragen en ook dat is promotie van een goed lopende club !

Clubkampioen Jos Palmen zal nog enkele weken in zijn pyjama moeten slapen; de kampioenstrui en de bloemen zullen tijdens het grote jubileumfeest op 9 maart worden uitgereikt.

Dat Mallorca nog niet helemaal zeker is bleek toen meegedeeld werd dat er toch minimaal 40 (of zelfs 48 ??) leden moeten deelnemen. De opgavetermijn is bekend en het formulier is uitgereikt en binnen enkele weken zal uitsluitsel volgen (wordt vervolgd)

Toen de voorzitter aangaf dat de uitnodiging van de feestavond meegenomen moet worden CIMG6633naar de feestavond klonk toch enig gemor door in de zaal. Commentaren als “dan moet ik naar de papierfabriek” waren niet van de lucht. Wellicht dat hiervoor toch nog anderszins maatwerk geboden wordt dat ieder lid toch kan deelnemen aan de tombola….??? Dat het een geweldige avond wordt bleek al toen Piet Damen een tipje van de sluier lichtte. Geregeld hapjes, genoeg drank, verrassende optredens met evenzo verrassende gasten, een mooi boekwerk etc. etc.

Dat de cirkel bij de rondvraag weer rond was en de voorzitter keurig ruim voor de klok van 7 kon afsluiten zegt iets over het klimaat van twc postert. “neet kalle, fietse….!!!”

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s