toevallige ontmoetingen (2)

In “toevallige ontmoetingen” worden mensen in de schijnwerper gezet die me zomaar toevallig voor de lens komen en….. mensen die het vanwege verdiensten of anderszins verdienen om even op de voorgrond gezet te worden.

Zo ook degene die ik tijdens mijn fietstochtje in het najaar van 2012 zomaar ineens in een ooghoek waarnam. Reden om me even om te draaien en te verzoeken voor een fotosessie. Omdat betrokkene nog niet wist dat deze foto ooit op deze wijze zou worden gepubliceerd ging hij akkoord en ging keurig voor de camera staan. Anders weet ik zeker: hij zou hebben geweigerd !! (waarbij ik me meteen afvraag of “weigeren” in zijn vocabulaire voor komt)

Dat betrokkene niet zomaar iemand is mag duidelijk zijn. Alleen zijn naam al…!!! Spreken we hem aan of hebben we het over hem: de voornaam alleen noemen en de achternaam denken we er meteen bij !!! Een man met een aparte voornaam dus, die over geheel Nederland maar een keer of 15 per jaar (in totaal zijn er in Nederland 1372 personen die deze naam dragen)  in de statistieken van geboorte aangiften opduikt. Een naam die ook nog eens een bijzondere betekenis heeft en …. de betekenis van de naam zegt al meteen iets over degene die ik toevallig ontmoette. De betekenis luidt: “raadgever” of “adviseur” en voor degene die het nog niet duidelijk is, zijn naam is verwant aan de naam Rein…. (een slimme raadgever dus !!).

Maar het is een man die niet alleen raad geeft, hij voegt de “daad” bij het woord..!! Het is een bestuurder die men graag achter de tafel heeft zitten. Hij valt nooit op maar….. is aanwezig !! Om de open deur maar even helemaal los te gooien, ik ontmoette dus Rinze Jonkman !!!CIMG5726

En…Rinze was onderweg voor de club !!! “Het fietsen komt er niet van en ik moet nog wat bezorgen in Horn dus….als fietser van twc postert wordt dit mijn fietstocht van vandaag…!!” aldus Rinze.

Toen hij een paar jaar geleden met de VUT ging dacht hij veel tijd te krijgen en…. die kreeg IMGP6979hij ook !!! maar, dat die vrije tijd grotendeels op ging aan twc postert zat toch echt niet in de pen. De Eneco tour naar Postert halen was mede zijn verdienste; het IMGP0692organiseren en mobiliseren van leden: Rinze regelde het !! Ook de Eifeltochten werden uit en te na bestudeerd en soms ging het samen met z’n zoon nog eens naar de bestemmingen in het buitenland om zowel letterlijk als figuurlijk te proeven in de hotels en …. van de routes.

 1.  En….ook al werkte hij niet meer in het ziekenhuis…de pennen van de een of andere placebo fabrikant werden nog altijd door Rinze geregeld en na elke jaarvergadering mocht iedereen de pen in zijn/haar zak steken……

  Dat Rinze  verstek moest laten gaan voor  fietstochten had dan ook geregeld te maken CIMG4148met het organiseren van activiteiten voor de fietsers. Het laatste bestuurlijke kunststukje is – samen met Jan, Jan en Pierre – het vervaardigen van een machtig mooi boekwerk over 40 jaar twc Posterholt. Dat Rinze het mes nooit in het varken laat steken blijkt ook uit de in februari 2012 gedane  aankondiging om tijdens de jaarvergadering van 2013 als bestuurder van twc te stoppen. Jammer, IMGP9761jammer, jammer maar……een te begrijpen keuze !!
  IMGP9946Dat Rinze niet helemaal stopt mag ook duidelijk zijn: op de fiets zullen we hem weer met regelmaat zien en….ook als we maandelijks het blad “wielervrienden” op de deurmat zien liggen dan weten we dat de hand van Rinze aan de totstandkoming hiervan heeft meegeholpen.
  Rinze,  BEDANKT !!!!!!twc2009C 008
Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

2 reacties op toevallige ontmoetingen (2)

 1. Rinze zegt:

  Heel leuk geschreven.Weer helemaal in Paparazzi stijl.
  Rinze komt ,volgens een oud-collega in het zhs., van Laurentius……………..

 2. Robbie zegt:

  Weer een mooi verhaal in Paparazi Style. Mooie nieuwe weblog trouwens Jan. Ik krijg bijna zin om zelf ook weer te gaan bloggen. Voor wat betreft die man met die bijzondere naam: een dikke merci voor al je werk de afgelopen jaren en je kunt nu eindelijk echt met de vut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s