Horn-Limbricht-Horn

Als om één uur vanaf het Paparazzipleintje gestart wordt blijkt dat een aantal trouwe “volgers” er dit keer niet bij zijn. Robert heeft aangegeven pas in april weer van de partij te zijn omdat hij nog kruit in de benen moet hebben als in oktober – tijdens de Mallorca reis – moet worden gevlamd. Prostato bleef thuis in verband met blaasproblemen, de sponsor haakte af omdat de sponsor afgehaakt is en Dion gaf aan er niet bij te zijn omdat hij van dit alles nog behoorlijk ziek is.

Een uitgedund peloton ging aldus keurig op pad voor een – met goedkeuring van allen – iets IMGP2132langer rondje dan in het routeboek vermeld stond. Als het via de oostzijde van het lateraal kanaal naar Osen gaat kijkt menig fietser eens naar de lucht. Zou het zonnetje dan toch komen of…. zullen we in de donkere wolken die in het zuiden hangen,  terecht komen..??

Het is paparazzi zelf die veel kopwerk doet en…zoals hij aangeeft zullen er dit keer eens veel foto’s van het open liggende mooie landschap worden gemaakt hetgeen toch weerIMGP2133 eens wat anders is dan de “natuur”foto’s van die gewoonlijke “reetjes”. “Ook dit is een erg fotogenieke plaats”, zegt paparazzi, als hij de groep behoorlijk afremt als op de stuw in Linne een foto moet worden gemaakt.

IMGP2139Als de groep binnen twee kilometer twee maal op goede bekenden (Jac van de post uit
Herten en Maan uit Merum) zwaait bewijst dit weer eens dat het fietswereldje een “ons kent ons” wereldje is en….dat doet goed ! Vervolgens wordt via het PietjesveldIMGP2140 koers gezet naar Echt, waar het HRR peloton een omweg via Ophaove voor de wielen kregen. In het zuiden was het nog steeds volop dreiging in de lucht en menig renner keek naar de routecommissaris of er om de buien heen kon worden gefietst……… Omdat de routecommissaris niet op-,  om- of naast zich keek betekende dit maar een ding: doorfietsen ! 

Aangekomen in Baakhoven vroeg men zich IMGP2143in het peloton af of men hier ooit eerder was geweest….. De routecommissaris was heel stellig in zijn antwoord: “dit is de eerste keer”, om er even later aan toe te voegen “dit jaar…!!”. Via mooie binnenwegen gaat het langs “de Volvo” in Born, dat inmiddels VdL Nedcar heet.

Hierna gaat het via geasfalteerde boswegen binnendoor naar Limbricht, bekend vanwege het pittoreske centrum met kasteeltje en…cafe Salden. IMGP2145IMGP2146IMGP2147Maar….voor de fietsliefhebber staat Limbricht IMGP2148alleen maar op de kaart vanwege die fietsenboer. Een zaak waar de sponsor ooit van de trap viel (en men kwam vragen of er iets aan de trap was !!!) en…als men niet valt dan struikelt men over de fietsen !!

Als het richting Born gaat kan Pluvius zich niet meer inhouden. IMGP2149Regen, die het koud maakt en het peloton geselt. Als paparazzi ook nog eens een foto wil maken van een of ander mooi gebouw in Born krijgt hij meteen een waterval aan commentaren over zich heen, reden om snel weer op de fits te stappen en via Obbicht, Vissersweert en Maaseik terug te fietsen.

Bij de sjeiven dorpel is het Jan, die de vorige week gemaakte belofte meteen inlost. IMGP2153Iedereen is blij met deze geste, temeer omdat de regen weer behoorlijk naar beneden komt. Dat er ook nog eens vlaai bij de koffie geserveerd werd was toch wel de spreekwoordelijke kers op deze “taart” cq rit …..!!!

Toen het peloton op het paparazzipleintje arriveerde stonden  er inmiddels meer dan 70 km op de teller en een ding was duidelijk: het was mooi geweest.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers, HRR. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s