Ballade de Carnavallade

Het aftellen is begonnen: Nog 3 uur !! en weldra zal 2 uur en 1 uur in de rechterkolom CIMG4072verschijnen om dan uiteindelijk bij het vertrektijdstip van 12.30 uur aan te komen. Menig wielrenner heeft reeds lange tijd uitgekeken naar deze “februari-klassieker” , die “de” carnavalsevenementen in Limburg aandoet: het pleinfestijn in Heitse, de boetegewuene boetezitting in Venlo en de stasiemanifestatie in Remunj.

CIMG3849Alles is in gereedheid en de eerste verklede gasten hebben zich reeds – inclusief auto’s – geposteerd op het paparazzipleintje om de te verwachten grote toeloop enigszins in goede banen te leiden.

Het zal een zware tocht worden waarbij in het  verleden menig ego een behoorlijke knak heeft gekregen. De wind, de kou, het stoppen bij elk festein en het “proeven” van de sfeer zal dit jaar wederom een fikse aanslag op het gestel van de deelnemers plegen.

Om klokslag half een gaat het op pad. Via het rijk van de Plekplaosters gaat het richting CIMG6585kwekkerteriek en dat hier al heel wat uit is blijkt als in de verte al een hoogwerker aan de horizon verschijnt met de carnavalsvlaggen in top. Dat er groei zit in het pleinfestijn ervaren de HRR; nog voordat het begonnen is, is het al gezellig druk in Heitse. Het is Mark uit Heitse die meteen naar de HRR toestapt en aangeeft nog eens graag van de partij te zijn. Helaas moet hij vandaag als adjudant waken over de prins en  zal hij de hele conditie moeten aanwenden om de Prins bij te blijven (of: bij de Prins te blijven !).

Na enkele minuten klinkt het fluitje van de routecommissaris en gaat het weer op pad, Via t riek van de Sjansemaekers gaat naar het Kwiebusse riek. Het tempo is strak en komt nooit onder de 3 X 11 km !!! Vervolgens gaat het langs de mooie “Maas panorama weg” naar het gebied van de Eikkaters en enkele km’s verder worden we welkom geheten door de Kevers, die de HRR volgend jaar al een warm welkom zullen heten bij het  5×11 jarig bestaan.

Als we even later in de voorhoede een geluid horen weet Frank te vertellen dat hij in een gat gereden was. “Een gat dat Mario liet vallen…!!!” , aldus Frank. Met de wind in “’n ander hat” gaat het vervolgens langs de baolder keuk door om in het jubilerende (4×11) Poerker riek uit te komen. Daarna gaat het nog door het “doordeweekse en overdagse” thoes van Frank, CIMG6591te weten het riek van de wortelepinne. Een gebied dat echt van Frank is, getuige het feit dat hij van de fiets gaat en dat tot het zijne maakt !!

Als het de Maas over gaat komen de HRR bij het zoepkoel evenement. De boetegewoane boetezitting is in volle gang en de enige echte haan: de Jocushaan kraait van genot !!

CIMG6598Hierna gaat het door het oelesriek en schampen de HRR het riek van de Duvels, waar het snel wegwezen is om maar in het riek van de Belhamels te komen. Hier is het mooi fietsen en als het langs de paaltjes van Ronckenstein door het riek van de Windjbuujels gaat merken de HRR dat de wind behoorlijk tegen zit en…. ook nog eens aan de koude kant is !! Het is dan ook heel gemakkelijk om de windjbuujels hiervan de schuld te geven.

Vervolgens wordt nog even de draak gestoken met een tegemoetkomende twc fietser en als in Asselt gesproken wordt over koffie is het Jan die meteen aangeeft dat dit uitgesteld moet worden en om degenen die nu nul op het rekest krijgen tegemoet te komen wordt meteen door Jan aangegeven dat de rekening bij het eerstvolgende koffierondje voor hem is, mede vanwege toch wel goede foto-inkomsten bij L1. TV weerfoto 3

Na dit koffiekransje gaat het naar het slotstuk: de stasie-manifestasie !!! in het riek vanne Uul. Een evenement dat steeds drukker wordt en waarbij het zelfs niet toegestaan is om met de fiets tot dit gebeuren door te dringen. Er werd even genoten van de mooie muziek, een foto gemaakt en….. de fiets op om de ronde in het Sjoapskopperiek rond te maken. CIMG6600CIMG4073

Een ballade de carnavallade die wederom goed geslaagd is. Het pakje van de HRR kan weer in de kast !!

Wegens short uitwaaibreak zal de site de komende dagen niet ververst worden. Alaaf ! Vastelaovendj Same !!!! CIMG4276

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ballade de Carnavallade

  1. Mark zegt:

    Heren HRR, de Prins van Heitse haet gaes gegaeve en gelukkig hub ich ut bie kinne haoje, leuk stukske over de Ballade de carnavallade !
    Adjudant van de prins van Heitse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s