sjpek mit eier

Bij het lezen van “sjpek mit eier” klinkt voor menig vastelaovesliefhebber iets van herkenning want… sjpek (ontbijtsjpek of gewoon een paar “herste”) en daarbij een paar eieren in de pan slaan is de beste bodem voor uren drank- en hosplezier. 

In Postert en omstreken gaat er bij het horen van “sjpek mit eier” een ander belletje rinkelen. “Sjpek mit eier” is namelijk het wekelijks zondagmorgenprogramma op OR6, waar menig actualiteit van de Roerstreek door presentatrice Agnes Stijnen geserveerd wordt.

Afgelopen zondag, 3 februari 2013, werd “sjpek mit eier” voor de 96e keer uitgezonden en IMG_0206te gast hierbij waren niemand minder dan de praeses en de primus interpares van twc postert. Inderdaad, het waren niet de minsten die zich namens twc postert presenteerden. Nadat de heren werden gepresenteerd als “1 pk snelheid” werd de camera ingezoomd en…verschenen Wil (Bruinsma) en Piet (Daemen) in beeld.

Het gesprek gaat meteen over de ontstaansgeschiedenis van twc posterholt, waar Piet Daemen aangeeft dat er na georganiseerde activiteiten (wielerronde en wieler 6-daagse) toch wel veel geld in kas was en…. de “men” van Berg (Wim Diesch) en Postert (PietIMG_0207 Daemen) zich bij elkaar voegden en een trim- en wielerclub oprichtten. Aanvankelijk waren er zo’n 100 leden (coureurs en trimmers)  bij de club maar de “ieder voor zich”- tijd heeft er voor gezorgd dat er thans nog 80 leden – tussen 18 en 81 jaar – zijn aangesloten. Dat Piet zich profileert als “kandidaat baas van roerdalen”wordt duidelijk als hij aangeeft dat er dan meteen een wielerbaan zal worden gebouwd. Wil geeft aan dat men bij twc postert met 40 jaar al erg jong is. Reclame pur sang !! en menig man/vrouw met buikje zal meteen gedacht hebben: “dat is iets voor mij !!!”. Dat het feestjaar ook een “fietsvakantie-jaar” zal worden IMG_0210is ook reclame van de bovenste plank want de aandachtige kijker weet dan dat daar, waar men iets op touw zet, een gezonde basis met goede organisatoren en vrijwilligers actief is !!   Dat verder tal van activiteiten door twc postert georganiseerd worden mag in de hele roerstreek duidelijk zijn. Wekelijks worden er tochten uitgezet en komen 3 groepen als een geel-groen lint door de straten en daarnaast is in november de jaarlijkse atb tocht met tussen de 700 en 1000 deelnemers ! Tot slot werd door de heren nog een reclamepraatje gemaakt om toch maar meisjes, jongens, dames en heren warm te maken voor een club waar gezelligheid hoog in het vaandel staat, een club waar dit jaar “FEEST” met hoofdletters geschreven wordt met in februari een jaarvergadering, in maart een reunie (waar zich inmiddels al ruim 200 IMGP7382personen voor hebben aangemeld, en waar nieuwe leden nog steeds van harte welkom zijn) en ..waar het allemaal om gaat, twc, een club die met de fiets op plaatsen komt (ook in de buurt) waar menig Roerstreker nog nooit geweest is en….een club die  naar verre landen gaat waarbij Vogezen, Salou, Mallorca en Eifel als treffende voorbeelden gegevenIMGP0487 werden. : een club waar men graag bij is, een club waar zelfs de meest vreemde zich als familie voelt want pech (dat lekke bandje) wordt samen gerepareerd, “samen uit, samen thuis” want de twc ketting is zo sterk als de zwakste schakel !!!

Wil u het programma zelf bekijken ?? copieer onderstaande link en u kunt de uitzending bekijken !  http://www.or6.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=97:actuele-uitzendingen-sjpek-mit-eier&catid=58:programma-s&Itemid=85

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s