koud he……

Lagedruk, hogedruk……na de regen, de bewolking en de hoge temperaturen van de afgelopen weken is het er dan eindelijk van gekomen: het is droog geworden maar…. ook koud…!! De natuur heeft ervoor gezorgd dat dat de HRR dik in het pak aan de start verschijnen en….. dit is evident als ook nog eens naar de route van deze dag wordt gekeken: het gaat noordwaarts, de kou tegemoet !!!! Als om half twee gestart wordt verschijnt verrassend ook Robert ten tonele. Niet in het wielerpakkie maar keurig in het (trainings)pak want, zo zegt hij: “vandaag wordt de HRR wisseltrofee uitgereikt”. “Vanuit diverse gremia werd ik keigek gemaakt en dus heb ik me maar opgepakt om vanmiddag de beker aan Dion te overhandigen en iets te gaan kopen zodat de lege plek in mijn kamer kan worden opgevuld”.

Met tien minuten vertraging gaat het peloton dan eindelijk op pad. Het is koud maar… een beetje doortrappen zorgt ervoor dat niemand het koud heeft (of….adem heeft om te klagen!!). Na een kilometer of 10 is het dan zover: er kan wederom een trofee worden uitgereikt: de winnaar van de trofee van het eerste lekke bandje. Een trofee die sedert tientallen jaren door een en dezelfde persoon gewonnen werd moet dit jaar van eigenaar wisselen. De (twijfelachtige) eer valt dit jaar te beurt aan degene die alles wil winnen !!! en dus gaat de trofee van het lekke bandje samen met de HRR wisseltrofee naar Dion. Als Dion na deze bandenwissel (had hij lek gereden bij een hondenuitlaatplek ??) zijn handen laat zien is een ding duidelijk: na tientallen keren lek is hij de kunst om schone handen te houden nog steeds niet meester.  Stilstaan is kou lijden en dus wordt met vereende krachten ervoor gezorgd dat de groep weer snel op pad kan.

Via Nunhem gaat het richting de cafe van Jan Goeden, waar afgedraaid wordt naar het buitengebied van Neer richting Helden. Ineens komt vanuit de achterhoede weer een oproep en inderdaad… het is prostato die weer eens de pipo uithangt en de hele groep tot stoppen oproept: “sanitaire stop”. Over hondenuitlaatplek gesproken zo zegt de pipo: “op deze plek heb ik mijn sporen nog niet achtergelaten…!!”. Al deze onderbrekingen zorgen ervoor dat de routecommissaris de route enigszins inkort door in Helden meteen de afslag Kessel te nemen. In Kessel gaat het in eerste instantie via de doorgaande weg naar Kessel Eik maar daar aangekomen gaat het richting Maas om in Neer te genieten van het mooie Maasuitzicht. En genieten was het:  een mooie tocht, samen sterk, mooie uitzichten en met de wind in  “’t hat” een heerlijke terugweg. Als het paparazzipleintje in zicht komt staat de teller op 46 km.

 

Dit bericht werd geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s