nieuwjaarsroute Maaseik.

Als de HRR op het feest van drie koningen op pad gaan ziet het er weer behoorlijk grijs uit. Kopman Dion geeft aan dat het vandaag maar om een ding gaat: de groep bij elkaar houden en… vet verbranden. Of we hem kunnen geloven is nog maar zeer de vraag want om te zeggen dat het om een ding gaat en meteen twee dingen benoemen is voor de meesten al meteen een “fraglich iets”.

De route voerde via het kanaal naar Heel en als het via de Meers in Thorn bergop naar Ittervoort gaat is het meteen aanpikken en harken om te kunnen volgen maar…. kopman Dion kijkt om en ziet dat het goed is ! Hierna gaat  het via de Schurzenjaeger Belgie in en warempel… er kan soms zelfs met tweeen naast elkaar worden gefietst…!! In Aldeneik is het draaien en keren en dokkeren over steeds schots en schevere kasseien waardoor de groep behoorlijk door elkaar wordt geschud maar…. nog voor “de sjeiven dorpel” staat kopman Dion te wachten als een kloek op zijn kippen zodat het keurig “en groupe”  verder kan. In Geistingen lijkt het wel of heel het dorp is uitgelopen en als blijkt dat het om de jaarlijkse nieuwjaarshappening met duik gaat is het wederom Dion die in de remmen knijpt zodat iedereen gelegenheid krijgt om even te genieten van de “warm up” van de deelnemers. Wachten op de duik zou niet goed zijn want dan zouden niet alleen de deelnemers aan deze gebeurtenis, maar ook de HRR morgen in de ziekenboeg terug te vinden zijn.

Hierna gaat het via Thorn, waar we nog een bekende tegenkomen en….wederom halt houden. Wellicht dat deze “bekende” bekender zal worden als over hem geschreven wordt, aldus de “bekende” en… wie weet, misschien dat er een verhaaltje onder het hoofdstuk “toevallige ontmoetingen” inzit voor hem……

Als de groep uiteindelijk in Horn arriveert laat Dion zich nog even zakken en vraagt: “is het naar jullie wens geweest vandaag…??? Opgemerkt werd dat een zwaluw nog lang geen zomer maakt en bij het schrijven van deze spreuk hoor ik net dat het de volgende week gaat winteren. Of het dan een “lente-achtig” tempo zal zijn…….. a.s zaterdag zullen we het weten als om 13.30 uur vanuit het Paparazzipleintje gestart zal worden voor een ronde die via Neer en Helden door het achterland van deze plaats richting Maasbree en Baarlo gaat om dan via de Maas (of beter gezegd: het pad langs de Maas)  weer af te zakken tot Horn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s