Rondje Hollander..

Als op 5 januari het seizoen 2013 voor  de HRR officieel zal beginnen met een rit in lijn van 58 km (volgens opgave routecommissaris) is bij menigeen het ongeduld al aan te zien. Veel te vroeg aan de start bekijkt Dion eens de fietsen van de andere “vroege vogels”.  “Niks koud” en “heerlijk weertje” , zijn veel gebezigde zinnen. Uiteraard wordt nog gesproken over de nieuwjaarsreceptie en degenen die niet van de partij waren konden Dion nog eens de hand schudden vanwege zijn geheel terechte bekroning tot HRR-er van het jaar.

als het om 13.30 uur van start gaat is het dringen om een goed plekje want als het tegen langs het kanaal richting Buggeme en Neer gaat wil iedereen zich toch een beetje verstoppen zodat het zware werk op Dion zijn schouders komt. Als het van Neer naar Roggel gaat wijst de routecommissaris de groep een verkeerde weg in. Het commentaar van de groep is niet van de lucht: “weg gemiddelde” en “kinsze neet oetkieke” etc. etc. maar….als men de routecommissaris eens aankijkt weet men meteen waaraan het gelegen heeft: vanwege de regen heeft de routecommissaris zijn bril afgedaan en is de wereld voor hem ineens nog kleiner dan ie al is door het nevelachtige weer.

Als het een weg verder dan toch nog goed komt gaat het via Heibloem richting de Hollander en wordt op de lange weg naar Nederweert de ene na de andere fietser opgeraapt.  Na een lange afwezigheid blijkt dat ook “pipoprostato” in de groep zit en….laat hij vlak voor het kanaal Wessem-Nederweert weten dat hij even van de fiets moet. Dat niet alleen zijn bandjes goed op druk zijn blijkt als het peloton na een half minuutje weer op pad kan en het met “de wind in ’t hat” pas echt menens wordt. Aan tempo 35 gaat het door de smurrie van gekapte bomen richting Panheel en als het peloton om half 4 weer op het paparazzipleintje komt mogen de cijfers duidelijk zijn: 58 km in 2 uur en dat is voor een eerste rit helemaal niet verkeerd te noemen.

Op zondag 6 januari zal het HRR peloton – ondanks de voorspelde miezerregen – om half elf van start gaan voor een heuse “meerlandentocht”.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s