boven de 30 !!

Het mag duidelijk zijn dat november niet de maand is dat de HRR de winterslaap inzetten. Een groep die qua leeftijd al ruim boven de 30 jaar is maar waarbij elke individuele fietser zich nog steeds de longen uit het lijf fietst als was men nog 30 jaar en…. het gemiddelde is ook nog steeds ruim boven de 30 !!!! k m/u.

Zaterdag 10 november wordt regelmatig de buienradar geraadpleegd en wordt na ampel beraad besloten om de start een half uurtje te vervroegen. Aan de start zijn de renners gelaten: “wat maakt het eigenlijk uit, nat worden we sowieso…”. Als Dion meteen van de start het tempo de hoogte in pompt begint de (zweet)kraan bij menigeen al behoorlijk te druppelen en is het Jan -voor het eerst met een hartslagmeter aan het fietsen- die aangeeft dat niet alleen de kilometerteller de hoogte in vliegt maar dat alles wat maar iets aangeeft bijna door de max. gaat….. Als paparazzi met de wind op kop overneemt is zijn doel om aan tempo 32 de rest van de groep “in slaap te sussen” maar……. die vogel ging niet op want na 400 meter werd de kop meteen weer resoluut overgenomen. Dit keer was het de sponsor, die overigens wist mee te delen dat de naam en de sponsoring wellicht toch een mooi vervolg zal krijgen. Een mededeling die niet nader werd uitgelegd want de klanken verstomden in het op hol geslagen peloton. Via Montfort ging het langs de manege in Echt en vervolgens ging het langs de boerenbond richting Susteren om daarna ineens geconfronteerd te worden met de “Deterse berg(brug)”. Gelukkig was het voor niemand een brug te ver maar de hartslag loog niet: 172 op de teller ……. maar….met tempo 31 en vol op de pedalen dan gebeurt er maar een ding: “kwaekende kute…!!”.

Het is twee uur en de auto’s hebben al volop de lichten aan. Twee uur !! en…het is al aan het donkeren..!! dus:  koersen om thuis te komen….!! Als de groep in Maaseik de brug over (en onderdoor) gaat weet iedereen dat het zwaarste gedeelte erop zit en dat de wind nu keurig in “’t hat” staat. De sjeiven dorpel laten de HRR zowel letterlijk als figuurlijk links liggen en met tempo 37 !! gaat het 10 kilometer over ’t Belsj richting Thorn. Resumerend: een mooie tocht van 60 kilometer, een alleraardigste temperatuur van 13 graden en het tempo……… hierover is genoeg gezegd en … geschreven !!

Met de 13 graden van de zaterdag nog vers in het geheugen stonden de HRR op zondag met de korte handschoentjes en… een enkeling zelfs zonder overschoentjes !! aan de start. Vanaf de start werd keurig rondgedraaid en wederom….een strak tempo ! In Neeritter

zoekplaatje: waar is de bril......

plots een gesis hetgeen “lek” betekende maar…..niemand riep “lek…!!” Dion vroeg nog wie er lek had waarop in koor geantwoord werd: “jij…!!!”. en als Dion lek heeft dan gaat de fiets “oppe kop”. “ik ga graag op kop en soms gaat mijn fiets zelfs helemaal op kop”aldus Dion. Ook nu weer het oude verhaal; “die band is net nieuw”, hetgeen uiteraard niemand dion afneemt. Gelukkig kan het binnen 7 minuten weer op pad……….totdat we na 400 meter een panikerende Dion weer halt zien houden. “Mijn bril laten liggen”,  is zijn commentaar en meteen maakt Dion een hele draai en gaat het terug naar de markt in Neeritter. Als paparazzi Dion keurig op de plaat wil vastleggen volgt een demarrage van Dion en moet paparazzi 3 kilometer in de achtervolging (“ich maak noewts gein foto’s mieer…..”).

Als de groep weer compleet is wordt weer keurig kop over kop gereden waarbij de een zich iets meer over de kop gereden heeft dan de ander waardoor de een toch wat meer

Dion was bereid gevonden om een foto te maken.........

kopwerk deed dan de ander maar…… binnen de HRR-groep hierover nooit een onovertogen woord want: die goed is mag het laten zien…!!! Als terug op het paparazzipleintje een keurige 31.5 gemiddeld op het scorebord staat wil dit zeggen dat het thuisfront de verdere dag geen kind meer heeft aan de HRR, die zelf ook uiterst tevreden kunnen terugblikken op een zeer geslaagd weekend.

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s