Verkeersregelaar

Verkeersregelaar….dat wordt en ben je niet zomaar …!!! Je moet er voor op cursus !!! Toen ik voor het eerst op cursus ging was het wel aardig, veel nieuwtjes en weetjes hoe men zich te verhouden heeft als men moet borgen voor veiligheid op de weg. Zorgen dat men zelf veilig blijft, zorgen dat de deelnemers aan het evenement van je op aan kunnen en… ook nog eens zorgen dat men duidelijk is voor automobilisten en andere weggebruikers die “hinder”  ondervinden want…. men wordt toch even tegen gehouden…!!

Dat de cursus jaarlijks wordt gegeven is vervelender want nieuws is er niet, de agent werkt met de diashow van het jaar ervoor en… binnen 3 kwartier zijn we “geknipt en geschoren” en staan we weer buiten…!! Cursus voltooid en afwachten totdat het een jaar geldige pasje in de brievenbus valt.

Gisteren was dus weer de jaarlijkse “happening”. Het was druk; zo’n 60 mensen van allerlei verenigingen waren aanwezig waaronder 11 twc-ers. Vragen van twc-ers ?? Neen !! Zelfs Casper was tevreden want hij maande de agent niet een keer dat hij moest opschieten maar… wellicht kwam dit omdat er geen onnozele vragen werden gesteld immers…. iedereen wil zo snel mogelijk naar huis toe !!!

Het was dan ook een zegen dat de agent op een gegeven moment zei dat het komend jaar misschien een andere opzet van de instructie zal komen middels een E-learning programma. Zelfs Maan zie ik enthousiast “ja” knikken toen de agent hierover begon (of was het “nee” ??? want ik lag op dat moment al behoorlijk onderuit…….)

alleen de handen nog uit (en van !!) de zak.........

De enige ongeruste twc-er was Ton Joris, die zich toch wel grote zorgen maakte of de pasjes voor de jaarlijkse ATB tocht gedrukt, getekend en…afgeleverd zijn. Drie sterke vragen waarop de organisator in elk geval een evensterk antwoord  wist: “die activiteit is toch pas over een week of 5…..???”

In elk geval, als men als laatste bij de instructie aanwezig is dan betekent dit dat men helemaal achterin zit en…. men dus als 1e er vantussen is  !! Toen Dion en ik om kwart voor negen de straat uitreden zagen we de eersten inmiddels ook naar buiten komen, blij dat het er weer op zat !!!

Laat de ATB tocht maar komen, we zijn er helemaal klaar voor…!!!!!

....en de verkeersregelaar doet keurig zijn werk: automobilisten tegen houden !

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s