Afrijden…

Zaterdag 6 oktober, de eerste zaterdag van de maand en traditioneel is dit de dag dat twc postert haar laatste rit heeft. Vroeger was dit iets dat niet aan iedereen voorbehouden was; men moest namelijk een quotum aan ritten op het palmares hebben staan en dan kon het pas gebeuren dat men “ervoor” kon gaan. Tijdens het afrijden ging het om de titel. Een ritje van Postert naar Schinveld en terug tegen de klok. Computers waren er nog niet en de horloges moesten thuis blijven. Het was niet de snelste die de titel in de wacht sleepte maar de sluwste….. Het gemiddelde van alle deelnemers was namelijk bepalend en degene die een inschatting kon maken van de kracht van de deelnemers wist zo ongeveer hoe snel/langzaam  moest worden gefietst om tegen het gemiddelde aan te zitten. Met andere woorden: vroeger was hogere wiskunde vereist om clubkampioen te worden.

Heden ten dage is het behalen van de titel toch een ander verhaal. Het gaat om erbij te zijn

en de kleuren van twc postert zo vaak mogelijk te vertegenwoordigen gedurende een seizoen. Zei baron Pierre de Coubertin (de grondlegger van de moderne Olympische Spelen) dat deelnemen belangrijker dan winnen is, bij twc postert betekent veel (het meest !) deelnemen ook nog eens winnen … !! Geen geluksfactor maar wel degelijk de sportieve factor is bepalend voor die titel. Wie de titel “kampioen 2012” in de wacht heeft gesleept wordt na afloop van de laatste rit, onder het genot van koffie en vlaai,  bekend gemaakt.

Zaterdag 6 oktober. Het is 12.00 uur en tijd om me in mijn pakje te hijsen en richting Postert te gaan echter……… het regent en regent en de buienradar geeft aan dat het ’t komende uur ook nog nat zal zijn. Het is om 12.20 uur dan ook de weg van de minste weerstand die vandaag wint: ik blijf droog en wat nog belangrijker is: de fiets blijft ook droog hetgeen me in elk geval ook nog eens een kwartiertje poetsen bespaart.

Postert, 15.00 uur. Het eerste dat opvalt is dat iedereen de weg van de minste weerstand heeft genomen: een massale opkomst (40 personen) maar …. niemand in clubtenue. Iedereen zit al volop te genieten van de overheerlijke vlaaien die dit jaar wederom

koffie en heerlijke vlaai en...voor degene die aan het lijnen is zelfs cake !

gesponsord zijn door timmerfabriek Joris. Als ik binnenkom begint al menigeen aan zijn tweede stuk en sommigen leg ik met het fototoestel zelfs drie !! maal vast met een ander soort vlaai…… Het is gezellig in de kantine van sporthal de Wiee en de verhalen gaan uiteraard over fietsen, fietsen en….. fietsen…! Toch zit er “spanning” in de lucht want…vandaag is ook de dag dat de kampioen 2012 zal worden bekend gemaakt.

Als de voorzitter het woord neemt kan men dan ook een speld horen vallen. Om de spanning op te voeren zet de voorzitter eerst Joris Timmerwerken in het zonnetje in verband met de – ik zou bijna zeggen “traditionele” – sponsoring van de vlaaien. Ook wordt Wim nog even in het zonnetje gezet voor zijn grote verdiensten als wegcaptain en vervolgens wordt op IEDEREEN  een beroep gedaan om 18 november a.s beschikbaar te zijn als de jaarlijkse ATB cross georganiseerd wordt. Na deze mededelingen is het dan eindelijk zover: wie zal er clubkampioen 2012 worden….?????

Een inleiding die reeds veel aangeeft; in de top tien is elke groep vertegenwoordigd maar… het merendeel van de “toppers” komt toch uit de C-groep. Vakanties worden vooruit geschoven of verplaatst naar het stille winterseizoen en uitjes vinden alleen plaats op dagen dat niet gefietst wordt. dit zijn zaken die de C-rijder kenmerkt en derhalve is het ook niet verwonderlijk dat in de top 10 acht !! C-rijders terug te vinden zijn…!!

Met 38 deelnames wordt Piet Vranken 10e, John Aelen is met 39 deelnames op een 8e stek terug te vinden en beste A-rijder is Fred van helden met 41 deelnames. Jos Nacken komt vervolgens met 42 deelnames op een keurige 7e plaats uit.   Hierna wordt het

Frans en Henk: gedeelde 2e plaats

spannend want de voorzitter kondigt de top 5 aan met allereerst een ex aequo op 5, te weten nestor Piet Sevriens en Frans Arends met 43 deelnames. De top vier is een compleet ander verhaal want de deelnames gaan nu ineens over de 50 !!!, met andere woorden een afgetekende top 4, waarbij Wim Diesch met het respectabel aantal deelnames van 50 zijn titel dit jaar niet heeft weten te consolideren. Met 51 deelnames wordt de 2e/3e plaats gedeeld door Henk Kersten en Frans van de Brekel. Een topprestatie heren !!

En dan wordt de spanning opgevoerd…… De eerste plaats is dit jaar niet via een fotofinish tot stand gekomen…. De titel is dit jaar met straatlengte verschil gewonnen !!! Het aantal deelnames van de kampioen 2012 is 55….!!! Het is een kampioen zoals een kampioen hoort te zijn. Na vele goede jaren was  het in 2009 zowel letterlijk als figuurlijk bijna over en uit. 2009, eigenlijk het jaar dat hij voor een ding wilde gaan: het clubkampioenschap…!! Het liep anders en het jaar dat een topjaar had moeten worden werd een jaar waarin geknokt moest worden voor een ding: gezondheid en er weer bovenop zien te komen. De conditie was ineens niets meer en die korte wandeling was zwaarder dan die lange fietsroute. Maar het is de sportman die zich hier kenmerkt. Knokken om er weer bovenop te komen en… bezig zijn om sterk terug te komen. Het is dan ook iedereen uit het hart gegrepen dat de titel “KAMPIOEN 2012” gewonnen is door JOS PALMEN !!!!!!

kampioen 2012: Jos Palmen

De reacties na de bekendmaking waren dan ook volkomen eensluidend: Jos, van harte gefeliciteerd met dit terecht verdiende kampioenschap !!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s