zomers weekend; koud, warm, nat en hard !!!!

het weekend van 8 en 9 september 2012 was er een om in te lijsten. Het leek wel alsof alles  en iedereen die  (met of zonder motortje) kon fietsen ook meende dat er nog wat kilometers weggetrapt moesten worden. Voor de HRR was het toch nog even doortrappen dit weekend immers… komend weekend staat in het teken van de WK tourrit en de Leudeal kernenomloop.

Zaterdag gaat de route langs het kanaal de Linnerweerd in, waar de groep voorbij kasteel Heysterum gaat. Een kasteel overigens met een park vol monumentale bomen (hierover in een ander bericht meer). Via het achterland van Brachterbaek gaat het over de A73 richting Montfort/Sint Joost en vervolgens wordt via Pey het Echter achterland opgezocht om uiteindelijk via mooie landelijke en goed verharde paden in Susteren uit te komen. Vervolgens gaat het richting Dieteren, waar eerst het landelijke gebied tussen Echt, Susteren en Dieteren wordft opgezocht en waar vervolgens de enige “berg” van de dag opdoemt. Dion ziet er als een berg tegenop en zijn houding verraadt zijn lijden !!uiteindelijk komt hij – bijna plat op de fiets gelegen – boven; “deze “berg” had geen 100 meter langer mogen duren”, aldus een naar adem snakkende Dion.

Als het langs de Maas richting het paparazzipleintje gaat wordt plots door de

Dion vraagt meteen of het naar Roermond gaat

routeccommissaris “rechts” geroepen en Dion denkt dat het veertje hem meteen tot Roermond brengt…!! Maar ook nu weer een verrassing: omdat de sponsor niet van de partij is, is het Jan die zowel de oversteek als de traktatie bij de ijstent op de Laak voor zijn rekening neemt. Weliswaar niet bevorderlijk voor het gemiddelde maar men merkt dat het regime van de routecommissaris niet meer al te strak is. Na deze pauze van 20 minuten (waat ein groat lekker en koad ieske !!!) is het echter weer meteen koers en wordt toch nog een gemiddelde van 31 km genoteerd.

Zondag wordt de groep om half elf weggeschoten door Piet V. , een fietser die zijn sporen reeds lang verdiend heeft maar…nog steeds op en top gesoigneerd zijn kilometers maakt waardoor hij met recht is uitgenodigd om samen met de HRR de WK toertocht te fietsen. Omdat de start met een vertraging van 2 minuten vrij werd gegeven was het meteen de sponsor die erin vloog, afgewisseld door Robert, die het tempo meteen opdreef tot 40 kaa iem haa !! Met de wind oppe kop is dit overigens niet voor de poes !!! Tussen Panheel en Thorn is parcourskennis in het voordeel van de HRR en gaat het snoeihard over de weg, het fietspad is pas nieuw geasfalteerd en dat geeft teveel wrijving, aldus Dion.

Het gemiddelde gaat al gauw richting de 33 en dat kan vanwege de drukte langs de Maas en in het pittoreske Thorn zelfs met de wind in ’t hat niet meer verder worden opgedreven.  Dat alleen maar naar het achterwiel van de

voorzichtigheid geboden in Thorn

voorganger werd gekeken bleek uit het feit dat de HRR tusssen Wessem en Thorn gespot werden door freelance fotograaf Jos N uit Postert echter….toen hij zijn fototoestel gepakt had waren de HRR al erg kleine puntjes aan de horizon !!! Jammer ! Dat hij janpaparazzi in laatste positie meende te herkennen en dacht dat jan zich aan het preparen was voor zijn eindshot was een verkeerde beoordeling; Jan zag nog steeds geen grijze rook maar donkerzwarte sneeuw…….. Toen tussen Wessem en Heel de – niet zo slimme – groep van Hamans schilderwerken (een fietser weet niet eens wat “hoofd”zaak is !!) nog wilde passeren was het Robert die dit niet toestond en zich nogmaals als “beresterke krachtpatser” toonde. “De macht is er weer”,  aldus deze tempobeul.  Uiteindelijk stond na 50 kilometer een keurige 33.2 als gemiddelde op de teller.  De HRR zijn klaar voor het komend weekend !!!!

ps: dat het een  “nat”weekend  was: de fietspakjes konden aan het eind van de rit(ten) uitgewrongen worden  !

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s