Eifelweekend … de heenreis

vrijdag 24 augustus. Het is half twee en bij sporthal de Wiee  is al sprake van een gezellige drukte want… niemand wil te laat komen !  De twee bussen (gesponsord door Joris timmerwerken  en sport- en rijwielhuis Piet Daemen) staan ook reeds op het plein en de tassen, koffertjes etc. etc. kunnen worden ingeladen. Klokslag twee uur: de aftrap !!!

De A-groep maakt een extra lusje. Een route voor de “knallers” en…”geknald kon er worden want de grote rugzak van Fred sprak boekdelen en het verhaal  erbij nog meer: “mijn neef Peter heeft behoorlijk last van zijn darmen en dus heb ik een rugzak vol papierrollen mee…!!”, aldus een knechtende Fred.   In de buurt van Vaals was het “youngster” Luc van Helden die met een sprongetje uit het gootje wilde manoeuvreren maar omdat de fiets geen sprongetjes van 25 cm aankan ging zowel Luc als de fiets plat, in zijn val de achter hem fietsende Mark meenemende die vol op zijn bek (cq rug) ging en het stuur in de ribben kreeg. Een geluk bij een ongeluk was dat het hier de “zwevende” rib van Mark betrof en hij dus zijn weg kon vervolgen. De scheur in de buitenband van Robert ( “dae bandj is net nuuj”) werd professioneel opgelost door hem een nieuw wiel aan te reiken. Ja, dan komt de volgwagen met Jac als ploegleider goed van pas !! Rond de klok van 6 arriveerde de groep bij hotel Zum Walde en onder het genot van dat drankje ging het verhaal ging over “malheur” en… een erg mooie drielandentocht. 

 

 

De B- en de C-groep gingen gezamenlijk op pad achter een trotse Jan Leenen aan. Hij zat zo vol van zijn nieuwe aanwinst dat op de vraag met wie hij op kop fietst meteen als antwoord gaf: “met Jermaine” matuurlijk, doelende op zijn computertje dat hij bij zijn “afzwaaien”van collega’s en familie als afscheidscadeau  had ontvangen. In het duitse Berg wist “Jermaine” het even niet meer – maar dat zal ongetwijfeld met dat andere “Berg” te maken hebben gehad – en moest de hele groep noodgedwongen keren.
De “gedwongen” stop die er moest worden gemaakt had te maken met de “Vietrieb” en de andere stop…dat was uiteraard een sanitaire..!  Het ging via mooie binnenwegen langs het Braunkohlwingebied richting Langerwehe, bekend als startpunt van de mooie eifelroutes van Piet en Piet. Frits sloot de gelederen en als het bergop ging dan zag men hem steeds voorbij komen om de leidende en….uiteraard ook de lijdende renners met de camera vast te leggen.

mooie foto Frits !!

Dat de fietsenkelder “im Kellerhaus” was dat mag geen verrassing zijn maar dat het 50 meter tegen een gemiddelde van 10% omhoog ging om in de kelder te komen was toch nog

van links naar rechts om boven te komen !!

behoorlijk heavy en voor menigeen de zwaarste klim van de dag. Na gedane arbeid was het hierna goed eten…!! De soep was heerlijk en de bedienden bleven af en aan lopen om het de renners naar de zin te maken. Na het toetjes was dan ook iedereen “toe”gegeten. Dat de hemelsluizen hierna volop geopend werden deerde niemand.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s