"wereldtweeuur record…..!!!"

Het is zaterdagmiddag half twee en het is stil op het paparazzipleintje. Het is niet dat het pleintje leeg is en er geen renners zijn komen opdagen. De renners staan aan de start en spreken nog over het nog nooit voorgekomen rondje Maaseik van verleden week waarbij een renner totaal geen kopwerk verrichtte omdat hij een rondje rustig rijden geheel egocentrisch bestempelde als een rondje waarbij HIJ rustig kon rijden en de anderen maar kopwerk liet doen. De kritieken gelezen hebbende was zijn oordeel: “ik doe maar weer normaal, dan doe ik – volgens velen – al gek genoeg….!!”

…..en dus was het vanaf de start Dion die aan de kop ging. Een waterig zonnetje, weinig wind en een heerlijke temperatuur zijn de perfecte ingredienten om er een heerlijk rondje van te maken. Vanwege tv-verplichtingen van de sponsor mocht deze ronde niet langer zijn dan twee uur en … het werd me een ronde .

Uiteraard was het Dion die aanvankelijk de kop nam en …iedereen vond het goed. Via Heel en Panheel ging het naar Thorn, Ittervoort en Itter de grens over. Het tempo was strak maar er kon nog lekker gepraat worden en ook het fototoestel kon nog geregeld uit de “tes” worden gehaald. Maar eenmaal op het Belsj was de gewapende vrede afgelopen en werd het vuurtje door Robert aangestookt. Aan tempo 40 ging het richting het Stampertje en vandaar uit rechtsaf richting Stramproy. Gelukkig dat de routecommissaris hier elk weggetje kent en in Stramproy de weg kwijtraken….dat is de HRR nog nooit gebeurd !! Rechts-links binnendoor richting Tungelroy en Swartbroek op weg naar het kanaal Wessem-Nederweert. Hier komen de HRR op gebied dat zich uitstekend leent om te knallen. Als dion op kop is gaat het tempo tegen de 37, als Jan – al fotograferend – de kop neemt gaat het aan tempo 35 verder maar Robert zorgt er steevast voor dat het tempo over de 40 !! gaat en zorgt ervoor dat de hele groep pijn lijdt…. maar, het blijft keurig in linie.

via de Hollander gaat het naar Heibloem en als het Roggelse windmolenpark in zicht komt lijkt het wel of de HRR ook met een windmolentje rijden. Het tempo blijft er strak in. Via Neer gaat het over Buggenum terug met  langs het lateraal kanaal nog een keurige en uiteraard “voele poele” afsluiter. Op het paparazzi pleintje konden de truitjes en broeken van de “jonge honden” uitdruppelen. De routecommissaris kreeg de complimenten: exact 2 uur duurde de ronde. De afstand..?? Een keurige 67.6 kilometer. Het gemiddelde bedroeg 33.83 kilometer en dit mag met recht een HRR “wereldtweeuurrecord” worden genoemd. Heren, een geweldige prestatie. proficiat !!

de trotse houders van het wereldtweeuurrecord

 

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s