Zondag…rustdag..!!

Als om 10.30 uur de start is en het paparazzipleintje weer keurig oranje gekleurd is, is het de sponsor die de routecommissaris aangeeft dat hij vanmorgen reeds de weblog gelezen heeft en dus absoluut geen kopwerk zal doen vandaag…!!

Dit horende komt paparazzi himself meteen tussenbeide en geeft aan dat de lezer het artikel dan helemaal uit zijn verband gelezen heeft. Rustig aan fietsen wil niet zeggen dat men zich aan de verantwoordelijkheid moet onttrekken om het kopwerk te verrichten.

Met paparazzi op kop gaat het in een alleszins lekker tempo richting Maaseik en als in Thorn nog steeds een leeg gebied voor paparazzi ligt is duidelijk dat ook Dion er vandaag geen tempokoers van wil maken. Vanuit de achterhoede overziet hij het veld en goed op de teller kijkende ziet hij ook dat het tempo niet over houdt maar…. met 30 km toch nog alleszins respectabel is. Even voorbij Thorn zit Jan het derde wiel en is het Robert die er een snok aan geeft en Dion…. hij blijft in de slipstream van Robert en komt niet op kop. Dat iemand die niet op kop komt of niet op kop wil komen heeft uiteraard niets in tweede positie te zoeken en is zelfs “stoorzender”  voor degene die na Robert op kop wil komen.

Met een gemiddelde van 29.2 wordt Maaseik bereikt en als het langs de Maas richting Kessenich en Thorn gaat is het Jan die het merendeel van het zware werk op zijn schouders neemt en er toch nog een keurig gemiddelde van 30 uit weet te halen. Robert sprak onderweg nog over een unicum en een ongekende situatie want een renner die in de vorm van zijn leven is en desondanks geen meter kopwerk voor zijn rekening neemt is absoluut ongekend in het HRR-peloton. Op het paparazzipleintje aangekomen geeft Robert aan nog een paar uurtjes extra te trainen want een dergelijk rondje levert geen conditieopbouw op. Toen Dion aangaf dat hij zijn zonnebril niet had hoeven af te zetten omdat hij niet had hoeven te zweten en dat er daarom ook geen druppeltjes op de stang gevallen waren en hij die onderweg ook niet had hoeven af te vegen en hij ook nog eens zei dat  hij zich vandaag niet eens hoefde te douchen begreep iedereen dat een renner een artikel op de weblog totaal fout begrepen had………………… jammer !!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zondag…rustdag..!!

  1. Robbie zegt:

    Het was inderdaad een memorabele dag in de geschiedenis van de Raboracers. Deze zondag was eindelijk zoals die bedoeld is: een (halve)rustdag. Het rondje Maaseik vertrok zonder de sponsor op kop en dat bleef de hele rit zo. Ik heb voor het eerst de omgeving kunnen waarnemen waar we al jaren door fietsen, normaal gesproken ben ik dan druk bezig om alle gaten toe te rijden als de sponsor na de bochten het tempo de hoogte injaagt! Maar ondat deze manier van koersen weinig voldoening met zich meebrengt heb ik er inderdaad nog 50 km aangeplakt dus ik hoop dat volgende week er weer als vanouds gekoerst wordt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s