wat een weer…!!

24 juni: harde wind, regen en 13 graden op het metertje…….. bar en boos…!! En toch stond er een “dubbel” op het programma. Het was een weekend waarin veel, zo niet erg veel naar de wolken werd gekeken en iedereen voelde zich al meteen kenner in het “lezen van de luchten” maar toch…. met een vragend gezicht naar de “expert” op dit gebied.

Zaterdag 23 juni was het een mooie dag met mooie hollandse luchten, een perfect scenario Indiaan Rooksignalenvoor de “wolkenroute”. Dat Dion niet van de partij was liet hij weten via een telefoontje, raar !! want hij had net 2 m3 hout gestort gekregen, het perfecte oefenmateriaal om eens te proberen zich met rooksignalen af te melden….!!

Ook Robbiewilliams, supermario, Rowi en pipoprostato lieten het afweten zodat het peloton onder aanvoering van de routecommissaris en in het kielzog jan en paparazzi op pad ging. Geen gehaast dit keer maar lekker dat rondje “achteruit” fietsen; eerst door  de Roermondse Weerd en vervolgens langs het kanaal door de Linnerweerd waarna het via

Hollandse luchten boven de Weerd

het via de oostzijde van de A73 naar de mooie landelijke weggetjes tussen Linne en Berg ging om vervolgens toch weer in Linne uit te komen en het via Brachtbaek en Maasbracht richting Sint Joost en Hingen gaat. De groep blijft keurig bij elkaar en er valt geen overtogen woord te beluisteren. Via Pey gaat het buitenom naar Susteren en ook hier gaat het weer op de landelijke tour zuidwaarts naar Baakhoven. Inmiddels staan al 40 kilometer op de teller en het peloton heeft het gevoel – en dat goevoel kon wel eens juist zijn !! – dat het alleen maar tegen de wind opboksen was…….

Vervolgens gaat het genieten dan toch beginnen als het met de wind in “’t hat  naar Dieteren gaat. Maar….. het gaat niet noordwaarts richting Echt, nee…. het gaat richting Maaseik en dus moet de Kanaalbrug bij Roosteren en de Maasbrug bij Maaseik bedwongen worden. Als de groep bij Aldeneik komt krijgt iedereen nog een mooie worst voorgehouden want Jan zegt; “we gaan een capuccino drinken bij de sjeiven dorpel…!!”. Als blijkt dat het vol zit op het “gaapterras” is stoppen geen optie en wordt resoluut doorgetrapt maar paparazzi en de routecommissaris stellen wel de eis dat Jan zich aan zijn belofte zal houden. ( en die belofte staat nu in elk geval zwart op wit !!). Met exact 75 km op de teller kan gezegd worden dat de routecommissaris maatwerk geleverd heeft.

De zondag deed zijn naam geen eer aan. Bewolkt en regenachtig en vele afgelasting van evenementen deze dag. De dag van de zonnewende en… de naamdag van alle “Johannesen” en dus ook van janpaparazzi. Geen afmeldingen dit keer want men vertrouwde  geheel op de “wolkenziener”, die vooraf wel stilletjes aankondigde dat het peloton het niet droog zou houden…. De erg harde wind zorgde ervoor dat de zondagsrust vandaag toch echt niet in

ook bij snelheden onder de 30 km weet Dion niet wat een fietspad is

ere zou worden gehouden. Toen Jan na 10 km aangaf dat het pure winst was dat het nog droog was, waren zijn woorden nog niet verdampt of…. het begon te regenen…!! en de kenner zei: “dit is maar even, het echte buiengebied zit aan de overkant van de Maas…!!”. Dion gaf reeds aan liever in bed te zijn gebleven en een heel arsenaal aan “ut” rijmwoorden kwam over zijn lippen: “but-prut-gut-weinig fut-trut”. Gelukkig werd het weer droog en kon Dion stoppen met verdere rijmwoorden. De harde wind geselde zelfs de trapkracht van Dion want een onwaarschijnlijke 27 kilometer verscheen zelfs even op het tellertje.

Toen via Maasbracht richting stuw en sluis langs het lateraal kanaal ging werd nog even

het druppelt, de ruitenwisser is al aan !

gas gegeven. Het begon immers te druppelen en wilde de groep het enigszins droog houden dan stond er maar een ding te doen: “knallen..!!” . Het peloton was koud binnen toen de hemelsluizen geopend werden en….. de hierop volgende 5 uur ook ruim open bleven staan. Een perfecte timing voor dit 30 kilometer regenachtig vakantierondje. Een voorbode voor de zomer…?? Samen met u hoop ik in elk geval dat de spreuk: “het weer van Sint Jan houdt aan tot Sint An”,  niet uit zal komen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s