Alpe d'Huzes 2012

Met een brok in mijn keel heb ik de vorige week naar de uitzendingen over Alpe d’Huzes gekeken en met enige jalousie heb ik gekeken naar de deelnemers aan dit evenement. Deelnemers, die zich in de aanloop naar dit evenement van alles hebben laten invallen om geld bij elkaar te krijgen zodat iets kan worden gedaan in de strijd tegen kanker. Ik kan zeggen dat in de loop der jaren veel vooruitgang is geboekt. 32 jaar geleden stierf mijn schoolvriend aan deze slopende ziekte en het onderzoek stond nog in de kinderschoenen. Het was een ongelijke strijd waarbij ik veel bewondering had voor de wijze waarop Marc de strijd aanging. Voor Marc was opgeven geen optie maar…. de ziekte won !!

In 35 jaar is veel veranderd en de kanker wordt vaak bestreden, mede door de inkomsten die door vele fietsers worden opgehaald middels evenementen als R4R en Alpe d’Hu6. Zoals ik al schreef in “goede doelen”, naast het ophalen van gelden gaat het ook om dat sportieve doel en…… dat doel is toch door veel deelnemers gehaald. De fietsers van Haor taege kanker bijvoorbeeld: Ruud Vissers, een sportieve vent uit Horn die in 2009 geconfronteerd werd met een onheilstijding: kanker !! Fietste hij vorig jaar voor het eerst tegen die berg op, dit jaar lukte het hem om zowaar 5 !!! keer de top te passeren. Dit is presteren, afzien en weten waar men het voor doet: knokken voor lotgenoten !! Respect en…chapeau Ruud !!

Ook een zeer speciale vermelding voor een fietser van de groep “berg nao de berg” en wel twc lid John Hillen. Sprak deze  bijna 55 jarige fietser uit Berg in het voorjaar nog om extra trainings- en klim kilometers te maken zodat een topprestatie kon worden neergezet  in de vorm van het 4 keer beklimmen van de alpe d’Huez…….. de uitslag van John geeft aan dat de spreuk “opgeven is geen optie” duidelijk maakt dat deze gezonde man een doel had: zich het licht uit de ogen te fietsen, helemaal naar de vaantjes te gaan en het laatste restje vanuit de tenen naar boven proberen te halen voor die mensen die een andere en vaak ongelijke strijd aangaan waar men naast wilskracht ook is aangewezen op de medische wereld.  In het bijzonder fietste John voor zijn collega Marjan (ein Haors maedje) en…. OP WILSKRACHT HEEFT JOHN DAT GEDAAN WAT GEDAAN MOEST WORDEN:  ALPE D’HUZES GEFIETST EN…….GEEN 4 MAAR 6 (INDERDAAD: ZES!!!!!!!) KEER DIE BERG GENOMEN !!!!!!

Een sportieve prestatie van formaat als voorbeeld voor al  diegenen die tegen die ziekte knokken: John, proficiat !! Namens velen kan ik zeggen: we zijn trots op jou !!!!!!!!

*kritische noot: Sorry, maar het moet me van het hart. Veel tijd en energie is gestoken in het opzetten van websites (www.bergnaodeberg.nl en http://www.haortaegekanker.nl) echter: waar zijn de verslagen van georganiseerde activiteiten ??? waar zijn de verslagen hoe een team sportief toewerkt naar het evenement in Frankrijk ?????? en…..waar is het verslag van het evenement zelf ??? zodat sponsoren en andere belangstellenden de (individuele) prestaties van de teamleden kunnen zien en volgen……………. voor het overige: respect voor de geweldige inspanning voor het Kankerfonds !!!! Jullie zijn kanjers !!!

reacties op dit artikel…… ?? gewoon plaatsen…!!

naschrift: en vandaag een berichtje ! Het team “Haor taege kanker” heeft in totaal 28 keer lopend of fietsend de Alpe d’Huez beklommen hetgeen een bedrag van ruim 37.000 euro ten behoeve van het KWF heeft opgebracht !! Het team “Berg nao de berg” sprak over een onvergetelijke missie die zowel sportief, saamhorig, emotioneel en grensverleggend was en haalde ruim 40.000 euro op voor het KWF,

 

Dit bericht werd geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s