fietsen voor een doel.

Vandaag, 6 juni en morgen 7 juni is het weer zover. Er wordt weer massaal gefietst voor dat goede doel. Menig sporter en niet sporter gaat “die berg” op. Die berg is dan  de Alpe d’Huez waarbij

het motto is : “opgeven is geen optie !!!”. Het doel is een combinatie van geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding en  het sportieve aspect: fietsen. Persoonlijk en helemaal in je  uppie 2500 euro bij elkaar krijgen om deel te nemen is geen sinecure maar ook hier is: “samen sterk” het motto en vaak is het de groep die probeert activiteiten te organiseren om veel middelen bij elkaar te krijgen. Het andere doel is – de sportiviteit – “opgeven is geen optie” in  ultima forma  door toch echt te gaan voor 6 beklimmingen want daarvoor heet het toch echt Alpe d’Huzes… !!

Fietsen voor dat doel. Ook in de omgeving zijn de mensen volop in touw om ervoor te gaan,

Ik denk aan “Berg nao de Berg” met twc-er John Hillen (4 of 5 x naar de top)

in de gelederen en “Haor taege kanker”, waar Koen Meevissen (de zoon van Hans) zich zal inzetten  om – als niet fietser – minimaal 3 keer en wellicht ook vier of vijf keer die berg te bedwingen.

Maar zijn niet heel veel fietsers met dat goede doel bezig ?? Veel fietsevenementen hebben hun eigen goede doel vastgelegd (Giro classico aan hartonderzoek/Gerrie Kneteman classicvoor gehandicaptensport etc. etc. ). Jaarlijks fietsen ook vele duizenden fietsers de Ride for the Roses waarbij het samen sterk gevoel echt tot uitdrukking komt bij de stilte als het “volkslied” (the Rose)wordt gespeeld voordat de hele groep op gang wordt geschoten.

En als het niet om dat georganiseerde doel gaat dan worden er ook wel eens tochten georganiseerd waarbij andere doelen gesteld worden. Zaterdag a.s. is bijvoorbeeld zo’n activiteit. De C-groep gaat naar Kevelaer en de HRR zetten koers richting Scherpenheuvel. Het doel of het waarom hiervan…?? Die intentie, die uitdaging dan wel de sportiviteit…!!!

zaterdag 9 juni a.s. Horn-Scherpenheuvel-Horn      Je kunt erbij zijn !!! start om 7.30 uur vanaf het paparazzipleintje. Van te voren opgeven hoeft niet en opgeven ??….. ook hier…. geen optie !! want SAMEN zal dit karwei worden geklaard !!!

En over fietsen voor doelen gesproken… de een fietst om geen buikje te krijgen, de ander voor de gezelligheid en weer een ander voor zijn eigen gezondheid…. het kan allemaal !!!!

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op fietsen voor een doel.

  1. Frans Arends zegt:

    de C-groep gaat NIET naar Kevelaer op 9 juni as.
    het wordt Zuid-Limburg ca 120 km met pauzeplaats
    aan de Geulhemmermolen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s