Horn-Montaigu-Horn DE UITNODIGING

bij het Nederlands sprekend publiek beter bekend als “Horn-Scherpenheuvel-Horn”. En gezegd en geschreven moet worden: OOK U KUNT ERBIJ ZIJN !!!!!!!!!!!!! Eigenlijk is beter geschreven dat u er eigenlijk bij moet zijn geweest…..!! Waarom…??? Ik zal het uitleggen.

De datum kan geen belemmering zijn. Op zaterdag 9 juni – dus tijd genoeg om bestaande afspraken af te zeggen, om te zetten of gewoon geen afspraken voor deze dag in te plannen !! – zal om half 8 in de morgen vanaf het Paparazzipleintje worden gestart.

Een zware rit…??? Jazeker !!! Maar zoals elke bedevaartrit zal er aangepast aan de oudste, de jongste, degene met de minste kilometers in de benen of de zwakste worden gefietst. Dit maakt het voor de sterkeren onder ons ook zwaar maar…een goede zo niet uitstekende training om hardheid voor geplande ondernemingen in het verdere seizoen op te doen. En…uiteraard kan af en toe een handje worden uitgestoken. Naar welke berg men ook wil gaan dit jaar, deze heuvel mag men niet links laten liggen !!!! Jong, oud, sterk, zwak, behaard, kaal, getraind, ongetraind, jongen, meisje, dame, heer, A-B-C-rijder: een uitdaging voor iedereen !!

De afstand: 200 kilometer !!! Voorwaar geen kattenpis !!! Maar dat is de uitdaging !! en.. met een leuk pelotonnetje fietsers is dit zeker geen onoverkomelijke afstand.

De route:  Ik zou bijna willen schrijven: “u moet het gefietst hebben…” . Gaat het heen via Meeuwen-Gruitrode, Zolder, Lummen en misschien via Zichem (dorpke van de Witte van diezelfde plaats), terug zal het niet meer via legerplaats Leopoldsburg gaan maar onderlangs via Diest. Overigens…een vlakke rit met een heuvel: de Scherpenheuvel !!!! en als men goed om zich heen kijkt veel vergane glorie (de mijnheuvels in de omgeving van Zolder). Kortom: degene die oog heeft voor natuur die kan zijn hart ophalen !!

Pauze..?? Jazeker !! In Scherpenheuvel zal een terrasje gepikt worden. Uiteraard kan men die kaars opsteken, even rondkijken en die kaars kopen om ook nog eens als extra last mee te torsen op de terugweg maar…….je weet waar je het voor doet !! Ieder zal een dergelijke rit een intentie hebben waarom zoiets dergelijks te ondernemen.

Het weer: vorig jaar werd deze tocht gefietst onder extreme omstandigheden. erg warm, harde oostenwind op de terugweg (wind in !!) en dit jaar..?? Alleen als Pluvius ons de hele dag wil zegenen (zie buienradar) dan passen we maar voor een buitje blijven we niet thuis. 

Thuiskomst: op deze dag van evident belang immers, de “onzen” spelen op het EK hun eerste wedstrijd tegen Denemarken. Werd vorig jaar nog om half 9 gestart, voor de voetballiefhebber (en dat zijn we toch allemaal ) vertrekken we nu om half 8 !!

Natuurlijk is men al eens op fietsbedevaart naar Banneux, Heppeneert, Wittem of Kevelaer geweest maar Scherpenheuvel….??? (waar ligt dat ??). Dit is dus de uitgelezen mogelijkheid om “en groupe” van de gelegenheid gebruik te maken om op de fiets naar Belgisch mooiste en grootste bedevaartsoord te fietsen. “Samen sterk” en “de ketting is zo sterk als de zwakste schakel” zijn woorden die tijdens deze tocht van toepassing zijn. Een pelgrimstocht, een bedevaartstocht voor jezelf of….die tocht maken omdat je meeleeft met een ander die het nodig heeft: je kunt het zelf invullen !!

ERBIJ ZIJN IS MEE KUNNEN PRATEN !!!! NIET ERBIJ ZIJN IS ZICHZELF VOOR ALTIJD DAT VERWIJT MAKEN DAT MEN EEN UITGELEZEN KANS VOORBIJ HEEFT LATEN GAAN…………..!!!

Tot 9 juni, een WIJS BESLUIT !!”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s