paparazzirondje

“PAPARAZZIRONDJE”

Alleen de aankondiging deed bij de A-renners het kwijl al uit de mond lopen want…was dit niet het rondje dat het vorig seizoen toch wel een van de absolute hoogtepunten was…?? Was dit niet het rondje waar Fred (de bolle) die toch helemaal niets heeft met die ritten aan de westzijde van de Maas helemaal lyrisch over was ..?? en… was dit niet dat rondje waar eens heerlijk geknald kon worden als voorbereiding op al die zware evenementen die de komende weken op de agenda staan… ??

allemaal vraagtekens die beantwoord kunnen worden met een volmondig YES !!, getuige de  grote opkomst op woensdagavond 23 mei. Uiteraard…het hadden een paar mannetjes meer kunnen zijn maar de onweersdreiging zorgde er voor dat niet iedereen acte de presence gaf. Maar naaste de geringe opkomst ook prachtig nieuws ! Fred heeft zijn zoon meegenomen om te ruiken aan het fietsen in de A-groep en hoe kan men dit niet nog beter dan…. inderdaad het paparazzirondje te fietsen. Als vers van de pers nieuwtje kan ik thans meedelen dat we binnen de twc familie meteen ons jongste lid kunnen verwelkomen !!! 16 jaar en al meteen met de A-groep knallen, ik denk dat we deze knaap alleen maar van achteren kunnen bewonderen………..

En knallen !!! dat werd het zeker.  Toen het via de stuw naar Osen ging en langs het nieuwe fietspad (aan de westzijde van het lateraal kanaal) richting Horn ging knalde het behoorlijk en ja hoor: Lek !!!??? Nee, geen lek maar door de krachten die John op zijn fiets zet knapte een spaak en was het voor hem meteen einde verhaal. bellen, teruglopen naar de sluis en wachten op de auto van thuis….. Dit was meteen een streep door de rekening van de groep die gedacht had aan een recordrondje. Nadat de groep weer op pad was kwam de volgende dreiging: de lucht betrok in recordtempo en in de verte klonken reeds behoorlijke knallen. Gelukkig dat het paparazzipleintje het meest richting het onweersgebied lag en dat het hierna richting Maaseik ging waar de lucht gelukkig iets helderder was.

En dat er wederom geknald werd mag duidelijk zijn ! Met een onweerslucht die de renners op de hielen zat ging het aan tempo 37 “kaa iem haa” via Beegden, Heel, Thorn over de kasseitjes van de kapel onder de Linden. De routecommissaris (Robert) hield de groep vanuit de achterhoede goed in de gaten en besloot via Roosteren en Holtum de kortste weg naar Postert te nemen. Het was mooi goed getuige de woorden van Robert :”ich hob de knuip beheurlik aaf…!!”

Uiteraard waren nu ook de commentaren over deze mooie route lyrisch. Het was – wederom !! – Fred (de bolle)  die zelfs het voorstel opperde om deze mooie ronde elk seizoen zelfs tweemaal (links- en rechtsom !!)  op te nemen in de a-routes………

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s