obstakels, valpartijen en…. lek !!

Een titel waarvan men niet echt vrolijk wordt. Drie woorden die eigenlijk in een notendop weergeven waarmee de C-groep de afgelopen weken geconfronteerd is.

Op zaterdag 28 april staat de route Watern op het programma maar…bij verhindering van Rinze gaat het niet oostwaarts maar is het Wim die de renners via de Parel van de Roerstreek ( Montfort) naar Linne, en via de sluis van Panheel naar Beegden over de vernieuwde weg langs het kanaal  leidt. Hierna ging het richting waterbekken de Vlietert (een mooi wandelrondje overigens !!). Door de losse steenslag was het dit keer Lou die van zich liet horen door een heel harde “LEK” yel !!!  Routecommissaris, clubkampioen en….meester-bandenoplegger Wim hoeft nooit te worden gevraagd maar is altijd meteen ter plekke als het op de handen uit de mouwen steken aankomt en ook nu:  in no-time is het bandje omgelegd en kan de groep weer op pad.

Koud op pad is het weer !! Lou die “lek” heeft en na een grondige inspectie van de buitenband blijkt er toch nog een scherp steentje in de band te zijn achtergebleven en ook nu: Wim erbij en tjoep, tjoep…. en de groep is weer op pad !! Hierna gaat het richting Heelderpeel en nadat bij de camping de hoge drempels gepasseerd zijn komt de scherpe bocht naar links, richting Grathem en…… gaat Pierre Mertens behoorlijk onderuit. Olie op het wegdek zorgt ervoor dat Pierre onderuit gaat en Jos Willemsen drop en drover gaat !!! Uiteraard wordt door beide heren eerst naar de nieuwe fietsen gekeken waarbij de fiets van Pierre de meeste averij heeft opgelopen: een scheve en gescheurde velg !!

Nadat fietsenmaker Piet D. (is det wirke in de fietsewinkel toch nog erges good vaor gewaesj) en Frans v.d. B. met het nodige trekwerk de velg weer een beetje ovaal hadden gekregen, zijn de pechvogels Pierre en Lou via de kortste weg – dus rechtsom – terug naar huis gefietst.

Met de schrik in de benen ging het weer op pad en ja hoor…. op de weg van Grathem naar Baexem was het Frans v.d. B. die al vloekende “te poat” stond met een oppe sokken staande achterband.    Een pechrit, dat was het  !! Gelukkig kon in Berg de ellende met een kop koffie worden weggespoeld en Pierre en Jos…. gekneusde en stramme spieren maar…. blij met die helm op het hoofd !!!

En dat de koek nog niet op was blijkt enkele dagen later. Op woensdag 2 mei gaat de C-groep onder leiding van Wim (alleen hiervoor verdient hij het clubkampioenschap al !!) voor een rondje “Oirsbeek”” . Via Koningsbosch  naar Tuddern en Bingelrade en via diverse hellingen naar de rijksweg richting Oirsbeek. Hierna de snelle en linke afdaling naar Oirsbeek om beneden direct rechtsop naar de grote weg naar Puth te gaan waarna het omhoog gaat naar de Windraak. In de verte galoppeerden paarden in een wei, waarvan het hek was opengelaten en, zoals het te doen gebruikelijk is, werd er meteen gewaarschuwd en…. geremd !! Het geluid van piepende remmen werd overstegen door het geluid van op de grond schuivend carbon en… daar lag Frans Arends languit op de grond. De balans:  de schrik alweer volop in de benen, een aantal krassen op de fiets en een geschaafd dijbeen…. Gelukkig kon de groep hierna het ziekenhuis zowel letterlijk als ook figuurlijk links laten liggen en ging het via Nieuwstad, Susteren,  Pey, St. Joost en Mofert naar Berg waar de koffie, ondanks alles, goed smaakte.

En over pech gesproken … op zaterdag 5 mei – bevrijdingsdag nota bene !! – viel de route “Helle Terstraten” helemaal in het water en volgde een algehele afgelasting.

Afgelopen woensdag,  9 mei, had Wim een route naar Roggel uitgetekend. De lekke banden en valpartijen zorgden ervoor dat 16 C-rijders – ondanks de aangename temperaturen en de dreigende luchten     – behoorlijk verstijfd aan de start stonden. Er werd gesproken over de pech van de laatste ritten maar de mooie wegen naar Montfort, Maasbracht, Grathem, Baexem en Nuhnem zorgden ervoor dat het allemaal toch weer wat relaxter ging.

Via ’t Nunhems zaadje, – wegens “te langzaam” hoefde niemand hier iets in te leveren ging het naar Roggel. Toen het via Buggenum en Horn langs het kanaal naar de stuw in Linne ging sloeg het noodlot weer toe. In de grote groep werd het woord “paolke” niet door iedereen gehoord met het gevolg dat Jos W. met de grond in aanraking kwam. Ook nu viel de schade gelukkig alleszins mee.

Via de Linnerweerd en de Berkenallee werd ook deze dag weer met een kop koffie weggespoeld waarbij Jos W. (zie inzet) in elk geval kon garanderen dat zijn laatste project bij een groot bouwbedrijf zal zijn om alle paaltjes met de grond gelijk te maken dus, mocht u een groen/oranje auto in de buurt van de gefotografeerde plekken (zie obstakels) zien staan dan weet u waarom die daar staat………

 

In de hoop dat het nu afgelopen is met de pech gaat het zaterdag 12  mei op pad door het Middenlimburgse met – wie weet – die kop koffie op het paparazzipleintje…??? 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s