verregend weekend…???

Schreef ik zaterdag jl. nog over een verregend weekend… eigenlijk vraag ik me af wat een verregend weekend nu eigenlijk is en…..wanneer is een weekend pas echt verregend …?? Wellicht dat de gemoedstoestand meespeelt…afgelopen weekend was het met 7 graden voor een meiweekend gewoonweg veel te koud. Inderdaad…de zaterdagmorgen was nat, zo niet zeiknat,  te noemen. De middag begon nat en leverde de HRR toch een nat pakje op maar….. het werd uiteindelijk droog en op een smerige fiets en dito kleren na was het toch weer een genot om gefietst te hebben.

Zondagmorgen zag het er niet goed uit. Weerman Thijs sprak over een regengebied dat vanuit het zuiden naar Horn toe kroop.  In de lagere luchtlagen waaide de wind stevig vanuit het noorden en dus ging de route via Buggenum en Neer naar Helden om hierna via het pad langs de Maas met een wind behoorlijk in ’t hat keihard terug te waaien (en fietsen!) naar Horn. In alle vroegte zag de lucht er behoorlijk dreigend uit en in de kantine ging de telefoon onophoudelijk. Dion belde op en had evenveel zin als tien man die geen zin hadden. “ik hoop niet dat er onderweg alcoholcontrole zal zijn”, is zijn korte commentaar als hij toch aan de start verschijnt. Ook de sponsor heeft vandaag helemaal geen zin. Of ook hij teveel gedronken heeft..?? Menig aan de start verschijnende HRR weet niet wat hij hoort als de sponsor spreekt over de last die hij heeft van zijn “Acromiom Claviculaire luxatie”. Deze a-muzikale sporter heeft het in zijn verhaal zelfs over het “pianotoetsfenomeen”. Als ik hem zeg dat hij eens naar een osteopaat of manueel therapeut moet gaan wordt dit meteen weggewuifd maar…… de tijd zal het weer leren….

Op het stuk tussen Neer en Buggenum schudden “mooie Mario” en “Rowi”nog eens goed aan de boom en snelheden van over de 50 zorgen ervoor dat van de hele groep maar 4 man (de HRR!!) overblijven.

Als terug in Horn wordt besloten nog een extra lusje te maken heeft dit consequenties. Nog geen 300 meter langs het Lateraal kanaal richting Beegden is het Robert die “lek” roept en als het even later weer op pad gaat richting het zuiden (daar waar volgens Thijs de regen vandaan zou komen) fietsen we niet alleen de regen tegemoet maar we fietsen vol in het regengebied zodat we toch nog klets- kliedernat thuis arriveren. Dat het een verregende tocht of weekend was…. Nee !!! Met een sopje voor de fiets, een sopje voor de kleren en… een sopje voor de HRR ziet alles weer keurig uit en kan toch terug gekeken worden op prachtig weekend !!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s